Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. július 14.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Független jelöltek futottak be Türjén és Kerepesen
Két időközi önkormányzati választást tartottak a hétvégén

Két időközi választást tartottak 2013. november 17-én az országban: a Zala megyei Türjén Nagy Ferenc László független jelöltet választották meg polgármesternek, s az újjáalakult testületbe is független képviselők kerültek, míg a Pest megyei Kerepesen Vincze Lajos, az Összefogás Kerepesért Egyesület (ÖKE) jelöltje lett a 8-as választókerület új képviselője.


Türje

Nagy Ferenc Lászlót választották meg polgármesternek a Zala megyei Türjén, ahol az önfeloszlatás miatt megtartott időközi választáson részben kicserélődtek a képviselőtestület tagjai is. Takács Lászlóné jegyző az MTI-nek elmondta: a település 1399 szavazópolgára közül 769-en vettek részt a voksoláson, vagyis csaknem 55 százalékos volt a részvételi arány. A polgármesterre és a képviselőjelöltekre két szavazókörben leadott szavazatok közül 11 érvénytelen volt, a polgármesterre leadható szavazólapok közül egy pedig hiányzott az urnából.

A két független polgármesterjelölt közül Nagy Ferenc Lászlóra 398 voksot, míg kihívójára, az eddigi polgármesterre, Mlinárik Lászlóra 358 szavazatot adtak le a választók. A képviselőtestület hat helyére 14 független jelölt pályázott, köztük az eddigi képviselők közül öten. A szavazás eredményeképpen hármat újraválasztottak, hárman pedig újonnan kerültek be a testületbe - ismertette a jegyző.

Türjén az időközi választást azért kellett kiírni, mert a képviselő-testület tagjai szeptemberben minősített többséggel az önfeloszlatás mellett döntöttek, miután régóta nem tudtak együttműködni egymással.


Kerepes

Vincze Lajos, az Összefogás Kerepesért Egyesület (ÖKE) jelöltje lett a kerepesi 8-as választókerület új képviselője, miután megnyerte a településen tartott időközi választást - tájékoztatta a város polgármestere az MTI-t. Franka Tibor (ÖKE) közlése szerint a voksolás bő 30 százalékos részvétellel zajlott. A leadott 309 szavazatból Vincze Lajos 195-öt kapott, így ő foglalhatja el a lemondás miatt megüresedett képviselő-testületi helyet.

A második helyen Víg János (Jobbik Magyarországért Mozgalom) végzett 62 szavazattal, a harmadikon Labancz József (Szilasligeti Teleház Közhasznú Egyesület) 30 vokssal, a negyedik pedig Liptay Gábor (Pátria Civil Közhasznú Egyesület) lett, akire 15-en szavaztak. A posztért szintén induló Rózsás Erika Erzsébet (Együtt - A Korszakváltók Pártja - Párbeszéd Magyarországért Párt) a voksolást megelőző napokban visszalépett - tette hozzá a polgármester.

A 11 ezer lakosú település 8-as számú egyéni választókerületében azért kellett időközi voksolást kiírni, mert az Összefogás Kerepesért Egyesület színeiben dolgozó Mácsai-Krizsán Marianna júliusban lemondott mandátumáról.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu