Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. március 3.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Turisztikai DVD Kaposvárról – hallássérülteknek
Országosan egyedülálló alkotás a somogyi megyeszékhelyről

Hallássérültek és siketek számára készített turisztikai kisfilmet Kaposvár. A fogyatékkal élők bevonásával létrehozott, országosan is egyedülálló alkotás a somogyi megyeszékhely értékeit mutatja be jelelt helyszíni akciókkal, narrációval, magyar és angol nyelvű felirattal. Szita Károly polgármester a film bemutatóján elmondta: Kaposvár mindent megtesz azért, hogy a fogyatékkal élők teljes értékű polgároknak érezzék magukat a városban.


Nem létezik még egy olyan, kifejezetten siketeknek és hallássérülteknek készült turisztikai kisfilm, mint amilyet Kaposvár készíttetett el az elmúlt hónapban. A „Jeles Kaposvár" című alkotásban nem jeltolmács kalauzolja a vendégeket, hanem olyan emberek - egy apa és fia -, akik maguk is ezzel a fogyatékkal élnek.

„Kaposvár egyik legfontosabb célja, hogy a turizmus munkahelyteremtő ágazattá váljon a városban. S ami legalább ilyen fontos: megmutatni értékeinket mindenkinek, függetlenül attól, hogy ép, vagy valamilyen fogyatékkal él. Mi mindannyiuknak olyan élményt szeretnénk nyújtani, amely arra ösztönzi őket, hogy máskor is ellátogassanak Kaposvárra - mondta Szita Károly. A polgármester hozzátette: ritkán gondolunk arra, hogy a fogyatékkal élők egészen másképp érzékelik a körülöttünk lévő világot, s arra is, hogy ebben segítenünk kell nekik. A velük való törődés emberségünk próbája.

Kaposvár az elmúlt években teljes körű akadálymentesítést végzett a turizmus területén. Európában 50 millióan, Magyarországon 600 ezren élnek valamilyen fogyatékkal, így egy gondoskodó városnak elemi érdeke és morális kötelessége ezt megtenni. Ma már a Kaposvári turizmus felkészülten várja a vakokat és gyengénlátókat, a siketeket és hallássérülteket és a mozgássérülteket is. A beruházásokat, fejlesztéseket uniós pályázatok segítségével valósította meg a város.

A most elkészített film elkészítésére is egy uniós kiírás adott lehetőséget. A cél egy olyan film létrehozása volt, amely, amely a hallássérülteket kalauzolja Kaposváron. Az alkotók - Benke Róbert és S. Kovács Zoltán - azonban nem elégedtek meg egy bárki által megtekinthető turisztikai film jeltolmácsolásával, hanem a hallássérült Sándor Gábort és kisfiát kérték fel szereplésre. Általuk egy olyan film készült, amely hitelesen és könnyen befogadhatóan mutatja be Kaposvár főbb nevezetességeit - olvasható Kaposvár Megyei Jogú Város közleményében.

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu