Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. július 18.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Kósa Lajos parlamenti politikusként folytatja tovább
Debrecen polgármestere négy ciklus után döntött a pályamódosítás mellett

Kósa Lajos országgyűlési képviselőként folytatná politikai pályáját, négy polgármesteri ciklus után jövőre nem indul a debreceni városvezetői posztért. „Debrecent szolgálni, ez az én feladatom, bármilyen poszton is" - fogalmazott a fideszes politikus 2013. november 15-én Debrecenben, ahol mintegy négyszáz meghívott előtt értékelte az elmúlt tizenöt évet.


A vezető kormánypárt ügyvezető alelnöke azt mondta, jövőre új korszak kezdődik az állam és az önkormányzatok kapcsolatrendszerében, és hosszú töprengés után döntött úgy, hogy a parlamentben szolgálja tovább Debrecent. Utalt arra, már korábban is felvetette: nem jó az, ha túl hosszú ideig áll egy ember egy város élén, és nyilvánvalóan ez a tény is hozzájárult a mostani döntéséhez.

„Ha a debreceniek megtisztelnek, és megbíznak, hogy a várost képviseljem a parlamentben, akkor ezt szeretném csinálni" - mondta a politikus, kifejezve meggyőződését, hogy a város következő polgármesterével, bárki legyen is az, együtt tud majd dolgozni Debrecenért.

„Visszahódítottuk a várost önmagunknak", ez az elmúlt tizenöt év legfontosabb eredménye - fogalmazott Kósa Lajos, aki 1998-ban, 34 évesen lett Debrecen polgármestere.

Ennek legfontosabb szimbóluma az átalakított főtér a Nagytemplom előtt, amely önmagán túlmutató beruházás volt. A város szívében a lélek lakik egy templom formájában, mögötte a Református Kollégiummal - mondta a polgármester.

Kósa Lajos hosszan sorolta az elmúlt másfél évtizedben megvalósult, illetve jelenleg is zajló beruházásokat - Főnix csarnok, Kölcsey Központ, uszoda, jégcsarnok, repülőtér, ipari park, a 2-es villamos és a nagyerdei stadion folyamatban lévő építése -, továbbá méltatta a Debreceni Egyetemmel való példaszerű együttműködést.

Külön is kiemelte a városlakók munkáját, akik „az erőt, bátorságot, összefogást sugárzó városvezetéssel" karöltve Magyarországon példa nélkül álló fejlődés részesei voltak az elmúlt években.

„Debrecen és a debreceniek úgy találtak magukra, hogy felemeltük a fejünket" - jelentette ki Kósa Lajos, aki mindezért köszönetet mondott a város polgárainak.

A polgármester szavai előtt Bölcskei Gusztáv tiszántúli református püspök, Kovács Eszter családorvos és Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház főigazgatója méltatta Debrecen elmúlt tizenöt éves fejlődését.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu