Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. július 14.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Hogyan tehetjük versenyképesebbé településünket?
Aktuális kérdések és elgondolkodtató válaszok a ,,Turizmus és településmarketing” konferencián

Milyen a településről kialakult kép? Mit jelent a település eladása? Kinek és hogyan kell eladni? Mi köze van a település eladásának a helyi gazdaság állapotához, fejlődéséhez, a települések versenyéhez? Ki, milyen hely-marketing tevékenységet végez és hogyan? - egyebek mellett ezekre kérdésekre keresnek választ a Vagyongazdálkodás.hu portál ,,Turizmus és településmarketing" című konferenciáján, 2013. november 22-én, Budapesten.


A konferencia programja:

9:00 - Megnyitó (Horváth Viktória turizmusért felelős helyettes államtitkár, Nemzetgazdasági Minisztérium)

9:20 - PLENÁRIS ÜLÉS

1. blokk: VERSENYKÉPESSÉG (a település, mint a turisztikai piaci verseny szereplője, a versenyképességet befolyásoló tényezők, a versenyképesség és -pozíció javítása, mint a desztináció marketing vezérfonala)

1. A kreatív gazdaság és a versenyképesség helyzete Magyarországon, különös tekintettel a gazdasági válság hatásaira (Dr. Egedy Tamás tudományos főmunkatárs, MTA CSFK Földrajztudományi Intézet)
2. A települések marketingjének holisztikus modellje, s a gyakorlati adaptáció jó megoldásai a turizmusban (Dr. Piskóti István intézetigazgató egyetemi tanár, Gazdaságtudományi Kar Marketing Intézet, Miskolci Egyetem)
3. Térségi versenyképesség (Jan Wessel Fulbright ösztöndíjas kutató, University of Scranton, Pennsylvania)


10:20 - Kérdések és válaszok
10:35 - Kávészünet


10:45 - 2. blokk: DESZTINÁCIÓ (a turisztikai desztináció menedzsment helye, szerepe és funkciója a településtervezésben és a településmarketingben)

1. A TDM helye és szerepe a településfejlesztésben (Somossy Eszter alelnök, Magyar Turizmus Desztináció Menedzsment Szövetség, TDM szervezetvezető, Gárdonyi helyi és Velencei-tavi térség)
2. A jó hely: turizmusorientált megközelítés (Dr. Michalkó Gábor tudományos főmunkatárs, MTA CSFK Földrajztudományi Intézet; egyetemi tanár, Budapesti Corvinus Egyetem)
3. Nézzünk a tükörbe! Budapest és vonzerői a látogatók szemében (Dr. Jancsik András egyetemi docens, Budapesti Corvinus Egyetem)


11:45 - Kérdések és válaszok
12:00 - Ebédszünet


12:50 - SZEKCIÓÜLÉSEK

13:10 - A Szekció / 1 blokk: IMÁZS (a turizmus szerepe és jelentősége a település arculatának formázásában)

1. Az országmárka mérése desztináció menedzsment kontextusban (Dr. Jenes Barbara egyetemi adjunktus, Marketing Intézet, Budapesti Corvinus Egyetem)
2. Városimázs-formáló vizuális kommunikáció (Nagy Barna, ügyvezető, stratégiai tervező, Kreatív Vonalak Kft. Debrecen)
3. A városimázs szerepe a városmarketingben Villány példáján (Spiegler Patrícia kommunikációs és turisztikai szakértő, Info-Partner Szociális Szövetkezet)
4. A PR szerepe az önkormányzatok kommunikációjában (Dr. Virányiné Dr. Reichenbach Mónika polgármester, jogász, PR-szakértő, Pázmándi Önkormányzat)


14:20 - Kérdések és válaszok

14:30 - Kávészünet


14:40 - A Szekció / 2. blokk: MÁRKA (a település- és turizmus marketing eszközök kreatív alkalmazása a települési a rendezvény-szervezésben, kommunikációs csatornák és módok, a településmárkázás, valamint a helyi értékek és hungarikumok turisztikai termékké formázása)

1. Településmárkázás - Eger a te történeted (Saxinger Veronika marketing- és kommunikációs referens, Eger MJV Polgármesteri Hivatala)
2. Önkormányzati televízió, mint a településmarketing eszköze (Amberger Árpád vezérigazgató, Globomax Zrt. Budapest)
3. Keresőoptimalizálás (Dr. Fojtik János, tanszékvezető egyetemi tanár, Marketing Tanszék, Pécsi Tudományegyetem)
4. Települések népszerűsítése a YouTube-on (Farkas Dániel YouTube szakértő, keresőmarketing tanácsadó)


12:50 - B Szekció / 1 blokk: FEJLESZTÉS (a turizmus szerepe a települési tervezésben, fejlesztési koncepcióban és multiplikátorhatása a településfejlődésben)

1. Digitális polgártársak (Dr. Herendy Csilla egyetemi adjunktus, Közigazgatási Kommunikációs Szakcsoport, Nemzeti Közszolgálati Egyetem)
2. Milyen a Városfejlesztés 2.0? (Róka László ügyvezető igazgató, területfejlesztési szakértő, Megakom Tanácsadó Iroda, Nyíregyháza-Budapest)
3. A turisztikai termékfejlesztés helyi sajátosságai vízparti településeken (Sulyok Judit vezető kutató, Magyar Turizmus Zrt.)
4. A sport szerepe a városok marketing tevékenységében (Dr. Kozma Gábor egyetemi docens, Társadalomföldrajzi és Területfejlesztési Tanszék, Debreceni Egyetem)


14:20 - Kérdések és válaszok

14:30 - Kávészünet


14:40 - B szekció /2. blokk: POZICIONÁLÁS (a települések újra-pozicionálásának sikertörténetei)

1. A településmarketing elmélete Kassa példáján (Dr. Tózsa István tanszékvezető egyetemi tanár, Budapesti Corvinus Egyetem)
2. Győr, városmarketing a gyakorlatban. Turisztikai városimázs (Jakab Petra idegenforgalmi referens, Győr MJV Polgármesteri Hivatal)
3. A gömöri-tornai települések helyzetképe és a turisztikai hasznosítási lehetőségek (Dr. Kókai Sándor intézetigazgató, Turizmus és Földrajztudományi Intézet, Nyíregyházi Főiskola)
4. Ipari turizmus és települési arculatváltozás (Dr. Pál Viktor tanszékvezető-helyettes, egyetemi adjunktus, Gazdaság- és Társadalomföldrajz Tanszék, Szegedi Tudományegyetem)

A konferencia időpontja: 2013. november 22.  

A konferencia helyszíne: Budapesti Corvinus Egyetem „C" épület IX-X. előadók (1093 Budapest, Közraktár u. 4-6.)

Regisztráció: É+L Kongresszus- és Kiállítás-szervező Kft. (Várhegyi László, 1364 Budapest 4, Pf. 354, 1081 Budapest, Kiss József u. 4., Tel./Fax: 313-2027, E-mail: el.kft@chello.hu)

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu