Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. július 14.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Kétmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Baján
Többek között kerékpárút, ökopark, gyalogoshíd és turisztikai központ épül a Sugovica parti városban

Elindult a „Baja fesztivál-város turisztikai háttér infrastruktúrájának komplex fejlesztése" projekt megvalósítása, amelyhez közel két milliárd forintot nyert a város önkormányzata - jelentette be Zsigó Róbert, Baja fideszes polgármestere 2013. november 14-én a Bácskai Kultúrpalotában tartott sajtótájékoztatón. A turisztikai beruházás azt a célt szolgálja, hogy a mai kornak megfelelő körülmények között lehessen bemutatni Baja egyedülálló természeti környezetét - mondta a polgármester.


A beruházás során épülő gyalogos- és kerékpárutak, illetve hidak segítenek abban, hogy a bajai idegenforgalom infrastrukturális háttere kiépüljön, és a turisták hosszabb időt töltsenek a városban. Baja városa a méltó helyére kerülhet a turisztikai térképen - tette hozzá.

Zsigó Róbert, aki Baja és térsége országgyűlési képviselője is, úgy fogalmazott: a beruházás elkészülte után „elmondhatjuk, hogy kormányzati támogatással, saját munkánkból, illetve az itt élők szorgalmából valóban sikeressé tettük ezt a várost".

Rádóczi Valéria, a bajai önkormányzat városfejlesztési és vagyongazdálkodási irodájának vezetője ismertette az öt fő elemből álló projekt részleteit. Az első elem a Petőfi-szigeten az egykori ifjúsági házból kialakítandó turisztikai központ lesz, ahol információs pont, fesztiváliroda és kerékpárkölcsönző működik majd.

A második elem a Pandúr-falu ökopark nevet kapta. Ez a Nagy-Pandúr-szigeten valósul meg, ahol egy ökoturisztikai látogatóközpont épül ötemeletes kilátóval, tanösvénnyel, főzőhelyekkel. Emellett 12,3 kilométer hosszú kerékpárút épül, amely az Atlanti-óceánt a Fekete-tengerrel összekötő EuroVelo6 európai kerékpáros úthálózat magyarországi szakaszához csatlakozik.

A kerékpárút a Petőfi-sziget felé a régi hídon keresztül a szigeten végighaladva éri el a projekt eredményeként újonnan megvalósuló harmadik projektelemet, a kerékpáros és gyalogos hidat, amely után halad tovább a Nagy-Pandúr-szigeten kialakítandó kerékpáros túraútvonalra, ami a projekt negyedik eleme.

Az ötödik elem a belvárosban, a Sugovicán található víziszínpad felújítása a nézőtérként használatos vízparti lépcsőkkel együtt.

Az irodavezető elmondta: a projekt finanszírozása 98 százalékos támogatottságú, ezért az önkormányzatnak csak 35 millió forint önerőt kell biztosítania a tervek szerint 2014. június 30-ig elkészülő beruházáshoz. A turisztikai fejlesztés az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu