Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 25.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Ahol határtalan élmények és kalandok várnak
Vándortúra és Zenei Fesztivál júniusban, a Körösök völgyében

A Százlábú Egyesület és a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület, valamint Belényes és Békéscsaba testvérvárosok szervezésében kerül megrendezésre idén, június 1-5 között, első alkalommal a Körösök Völgye Határtalan Vándortúra és Zenei Fesztivál. A rendezvény célja a Körösök Völgye, mint az Erdélyi Szigethegységet a Tiszával összekötő Zöld folyosó természeti és kulturális értékeinek megismertetése és a térségi magyar-román együttműködés javítása.


A rendezvény nemcsak elnevezésében összetett (vándortúra és fesztivál), hanem a közönség felé irányuló mondanivalójában, és persze programjában is bővelkedik majd  különlegességekben. Az alapkoncepció hídként köti össze a két különböző programot. A híd „egyik pillére", a túra a határokat nyitja meg, „másik pillére" a túrát záró kétnapos programsorozat, amelyen határon túli magyarok - mint Keresztes Ildikó, Rúzsa Magdi és Tolvai Renáta - adnak majd koncerteket.

A szervezett túra június 1-jén a romániai Belényesről indul, majd Sólyom, Gyanta, Tenke, Nagy-Zerénd, Feketegyarmat, Ant, Sarkad, Békés érintésével, június 5-én, Békéscsabán ér véget. A „bevállalós" nevezők ötnapos túrán vehetnek részt, de gondoltunk azokra is, akik könnyed kikapcsolódásra vágynak, ők egy kétnapos túrára nevezhetnek. A túrázók a kitűzött célt megtehetik kerékpárral, gyalogosan vagy akár vízen, a lényeg minden esetben, hogy mindenkit határtalan kalandok és élmények várnak.

A technikai részletek között kell említeni, hogy a túra szervezett formában, túravezetők felügyeletével és vezetésével zajlik majd, illetve a részvétel regisztrációhoz és részvételi díj befizetéséhez kötött. Nevezni a Tourinform Iroda békéscsabai kirendeltségén lehet, az ötnapos túrára május 27-én, 17 óráig, míg a kétnaposra június 1-jén, 17 óráig.

Az esemény fővédnöke Tőkés László, az Európai Parlament alelnöke. A túraprogram célba érkezőit Vantara Gyula, Békéscsaba Polgármestere, Országgyűlési Képviselő, a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület Elnöke és Deutsch Tamás, az Európa Parlament Dél-alföldi régióért felelős képviselője fogadja.

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu