Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. július 14.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Támogatás a tanyás és az aprófalvas kistérségeknek
Tíz milliárd forintos pályázatot indít a VM és az EMMI az ötezer fősnél kisebb településeknek

A tanyás és aprófalvas kistérségek fejlesztését közös programmal támogatja a Vidékfejlesztési Minisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma - jelentette be 2013. november 11-én Fazekas Sándor Budapesten, sajtótájékoztatón. A vidékfejlesztési miniszter elmondta: 10 milliárd forintos pályázatot hirdetnek meg november 25-től a kistelepüléseken, illetve a tanyákon élő emberek életminőségének javítására.


Hatmilliárd forintból többek között gépjármű-park - például a falugondnoki autók, tanyabuszok - megújítására, cseréjére lehet pályázni. A fennmaradó összeg legjelentősebb része - több mint 3 milliárd forint - pedig faluházak, többfunkciós szolgáltató központok, integrált közösségi terek megújítását, felújítását teszi lehetővé.

V. Németh Zsolt, a VM vidékfejlesztésért felelős államtitkára ismertette: a vidéki alapszolgáltatások között korszerűsíteni kívánják a vidéki kistérségi közlekedést, lecserélnék például az öt évnél idősebb tanyagondnoki autókat, tanyabuszokat. A pályázatok összege 3,5, 5,0 és 10 millió forint nettó értékű lehet.

A másik célterület a művelődést, a közösségi programokat segítő pályázat, amelyet a VM az Emberi Erőforrások Minisztériumával (EMMI) szorosan együttműködve alkotott meg. Többfunkciós szolgáltató központok támogatására írnak ki pályázatot. Az integrált közösségi szolgáltató terekből - faluházakból - mintegy 400 működik országszerte. Itt nettó 25, illetve 30 millió forint áll a pályázók rendelkezésére. Magasabb összegű forrást az a pályázó kaphat, aki könyvtár kialakítását is vállalja a faluházban.

Támogatást kaphatnak a meglévő állatmenhelyek is nettó 25 millió forintig. A pályatatokat elsősorban az 5 ezer lakosnál kisebb, nem városi státuszú településekről várják - tette hozzá V. Németh Zsolt.

Halász János, az EMMI kultúráért felelős államtitkára a tárcák közötti együttműködés jó példájának nevezte a pályázatot. A települések népességmegtartó ereje, a közösségek erejében rejlik, a mostani program pályázatai pedig ezt az erőt hivatottak növelni - mondta.

Emlékeztetett arra, hogy a vidékfejlesztési és a kulturális terület közös tevékenységének 2010 után több eredménye is lett. Így például a faluházak létrehozására biztosított 30 milliárd forinthoz az EMMI is hozzátette a saját 1 milliárd forintos támogatását. Ez utóbbi a szakmai programokat és a faluházakban dolgozók továbbképzését segítette.

Ezúttal a második ütemben a korábban fejlesztési lehetőséghez nem jutott többfunkciós szolgáltató központok kapnak forrásokat a fejlesztéshez. A könyvtári szolgáltatás fejlesztésére az EMMI kulturális államtitkársága például 65 millió forinttal többet biztosít jövőre, mint az idén. Emellett elkezdődik egy 4 ezer fős kulturális közmunkaprogram Belügyminisztérium együttműködésével - közölte az államtitkár.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu