Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. július 14.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Gémesi György: Illés Zoltánnak elnézést kell kérnie
Gödöllő polgármestere szerint a környezetügyi államtitkár valótlanul és felkészületlenül minősítette a Zöld Híd Régió Kft-t

Levélben fordult a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetügyi államtitkárhoz Gémesi György, Gödöllői polgármestere, az Észak-Kelet Pest és Nógrád megyei Regionális Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati társulás elnöke, kifogásolva Illés Zoltánnak a Parlamentben 2013. november 4-én elmondott szavait, egyúttal felszólítva az államtitkárt, kérjen elnézést.


Az Országgyűlés november 4-i ülésén elhangzott interpellációjában Szabó Imre (MSZP) annak a véleményének adott hangot, hogy problémák vannak a Gödöllő központú Zöld Híd hulladékgazdálkodási társulásnál. Ennek okai közé sorolta a lassú, sokszor jogsértő és drága hatósági munka mellett többi között a növekvő adókat és járulékokat, továbbá a véleménye szerint elhibázott rezsicsökkentést.

Erre válaszul Illés Zoltán azt mondta, a társulás vezetője, Gémesi György öt éve nem hajlandó adatokat szolgáltatni. Nem lehet tudni, minek alapján határozza meg a szemét összegyűjtésének díját, és mit csinált a haszonnal - sorolta a kérdéseket. Az államtitkár azt mondta, Gémesi György adja vissza a társulás vezetését, és majd lesznek a társuláson belül olyan települések, amelyek átvilágítják a szervezetet.

Illés Zoltánhoz intézett, november 8-án az MTI-hez is eljuttatott levelében Gémesi György azt írta, hogy az államtitkár a hulladékgazdálkodási ügyben „valótlanul és felkészületlenül minősítette" a 109 önkormányzat társulását és a köztulajdonban lévő Zöld Híd Régió Kft.-t.

Közölte, az államtitkár állításával szemben a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás, és nem a szemét összegyűjtésének árát határozták meg, és cáfolta, hogy 5 éve ne szolgáltatnának adatokat.

Gémesi György a haszon firtatásával kapcsolatban hangsúlyozta, hogy a társulás gazdálkodása, uniós pályázati pénzfelhasználásának vizsgálata nyilvános, a céginformációs rendszerből pedig kiderül, hogy érdemi nagyságú és felosztható pénzügyi eredmény nélkül, nonprofit módon gazdálkodtak.

Egyúttal felszólította Illés Zoltánt, hogy kérjen elnézést az önkormányzatok tanácsától, a szakemberektől „és az egész hazai hulladékgazdálkodási szakmától".

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu