Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. július 18.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Tizenkét pontban az Ötv. tervezet munkaanyagáról
A TÖOSZ elnöksége állásfoglalása a BM koncepciója kapcsán

A Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének (TÖOSZ) elnöksége megtárgyalta a Belügyminisztérium által közzétett új önkormányzati törvény munkaanyagát, amellyel kapcsolatban 12 pontos határozatot hozott. A szövetség júniusban, mind a hét régióban önkormányzati fórumot szervez a tag önkormányzatok számára az önkormányzati rendszer átalakításával kapcsolatos kormányzati kezdeményezések megvitatása és a szövetség egységes álláspontjának megalapozása érdekében.


A TÖOSZ a Belügyminisztérium által közzétett új önkormányzati törvény munkaanyagával kapcsolatban a következő határozatot hozta:

 • 1. A TÖOSZ továbbra is támogatja az önkormányzati rendszer hatékonyabb működésére irányuló törekvéseket, a strukturális átalakításokkal szemben.
 • 2. A TÖOSZ szorgalmazza, hogy a kormányzati szervek és az önkormányzati szövetségek között kerüljön sor folyamatosan szakmai egyeztetésekre.
 • 3. A TÖOSZ üdvözli, hogy kezdeményezését a Belügyminisztérium az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Fórumának összehívására vonatkozóan elfogadta.
 • 4. A TÖOSZ visszautasít minden olyan megközelítést, amely az állam eladósodottsága okának az önkormányzati szférát, különösen a kistelepüléseket tekinti.
 • 5. A TÖOSZ elutasítja az önkormányzati vagyon ingyenes államosítását.
 • 6. A TÖOSZ felhívja a kormány figyelmét arra, hogy az önkormányzati rendszer átalakítása csak megfelelő ütemezésben, több lépcsőben, az ágazati szabályok változtatásával egyidejűleg és azokkal összhangban lehetséges.
 • 7. A TÖOSZ javasolja, hogy készüljön egy kormányzati ütemterv az új önkormányzati rendszer teljes körű bevezetésére vonatkozóan a 2014-es általános önkormányzati választásokig.
 • 8. A TÖOSZ kezdeményezi, hogy a települési önkormányzatok feladat és hatáskörének meghatározása kapcsán vegyék figyelembe a „Nemzeti Vidékstratégiai Koncepció-2020" című vitaanyagban megjelenő megközelítést.
 • 9. A TÖOSZ kidolgozza a mikro térségi együttműködésre, a körjegyzőségeket felváltó egyesített önkormányzati hivatalok kialakítására, a nem járási jogú városok szerepére, és a kistelepülési főállású polgármesterek foglalkoztatási rendszerére vonatkozó javaslatait.
 • 10. A TÖOSZ szorgalmazza a polgármesterek képzési és továbbképzési rendszerének támogatását.
 • 11. A TÖOSZ vitára bocsátja az elnökség által az új önkormányzati törvény munkaanyagával kapcsolatban elfogadott - a határozat mellékletét képező - állásfoglalását.
 • 12. A TÖOSZ felhívja a figyelmet arra, hogy az új önkormányzati rendszernek illeszkednie kell az Európai Önkormányzati Charta szabályrendszeréhez, a szubszidiaritás európai elvéhez, valamint az európai közigazgatási térre vonatkozó legfőbb jogi alapelvek rendszeréhez.

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu