Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. július 14.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

1500 helyett 400 embert bocsátanak el a Dunaferrtől
A kormány „eurokonform megoldást” keres az acélipar támogatására

Az ISD Dunaferr Zrt. vezetése megerősítette, hogy mintegy 400 fős létszámleépítést tervez, ami a korábban bejelentett 1500-as számhoz képest jelentős változás - jelentette be a foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár 2013. november 7-én, Dunaújvárosban, miután tárgyalt a cég menedzsmentjével és a szakszervezetek képviselőivel.


Czomba Sándor közölte: a kormány tudomásul vette, hogy a cég menedzsmentje az eladás helyett a társaság hosszú távú, stabil működtetésében érdekelt, és ennek megfelelően próbál más területeken segítséget nyújtani a cégnek és a munkavállalóknak.

Az államtitkár elmondta: a kormány azon dolgozik, hogy ez a négyszáz ember a leépítés utolsó fázisa legyen és ne az első. Hozzátette: az érintetteknek minden lehetőséget meg kívánnak adni, hogy az elbocsátás „a lehető legkisebb veszteséggel járjon".

Emlékeztetett rá, hogy a kormány és a menedzsment megállapodása értelmében a vásárlási szándékkal kapcsolatos érdemi tárgyalásokig nem folyt a létszámleépítésben érintettek nevesítése. Ez most megkezdődött, miután a tulajdonos képviselője ezt bejelentette a szakszervezeteknek - tette hozzá.

Az államtitkár az elbocsátandó dolgozókkal kapcsolatban megjegyezte: a munkaügyi szervezet és az állam képzésekkel, vállalkozási támogatásokkal és bértámogatásokkal segíti a munkavállalókat.

Czomba Sándor jelezte, hogy a kormány munkacsoportot hozott létre a munkáltatóval közösen, amely vizsgálja az energiaszektorban, a környezetvédelemben és egyéb területeken az együttműködés lehetőségeit. Olyan konstruktív megoldásokat keresnek, amelyek a cégcsoport létszámát ezen a szinten tarthatják és hosszú távú, stabil működést biztosítanak - mondta.

Kérdésre válaszolva hangsúlyozta, hogy az acélipar közvetlen támogatása nem lehetséges az Európai Unióban, de „eurokonform megoldásokra" volt már példa Szlovákiában, a kassai acélműnél.

Evgeny Tankhilevich cégvezető elmondta, hogy a tárgyalások „egy jobb jövő érdekében" folytatódtak. Megköszönte a kormánynak, hogy segít a jövőkép felépítésében. Megerősítette, hogy Dunaferr számára nem a tulajdonosi struktúra a legfontosabb kérdés, hanem a hatékonyabb, költségtakarékosabb működés.

Közölte: az elbocsátások nem „fűnyíróelvet követve" zajlanak. Hozzátette: a létszámleépítés a vonatkozó jogszabályok maximális betartása mellett folyik majd.

Kérdésre elmondta, hogy a teljes folyamatot figyelembe véve és a különböző előírásokat betartva, jövő januárnál előbb „nem kerülhetnek utcára" az első munkavállalók.

Forrás: MTI- NGM

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu