Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. március 3.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Közmunkások ezrei dolgoznak a vízügyi ágazatban
A munkanélküliséggel sújtott területekre koncentrál a program

Több mint kilencezer ember bevonásával zajlik a közmunkaprogram a vízügyi ágazatban. A 12 környezetvédelmi és vízügyi igazgatóság összesen 5564, míg a 63 vízitársulat 3602 fő foglalkoztatását vállalta ebben az évben. Ennek köszönhetően már a tavaszi belvízkárokat is sikerült mérsékelni. A program lefedi az ország egész területét, a munkák ezer helyszínen zajlanak. Az egységes közfoglalkoztatás külön koncentrál a munkanélküliség által leginkább sújtott megyékre.


A vízügyi ágazatban foglalkoztatott közmunkások többségét, 40-45 százalékát az ország keleti régióiban és a Tisza-völgyben alkalmazzák. Minden negyedik közmunkás Borsodban és Szabolcs megyében jut lehetőséghez, ahol országos szinten a legnagyobb gondot okozza a munkanélküliség. A miskolci székhelyű Észak-magyarországi vízügyi igazgatóság 700, míg a nyíregyházi központú Felső-Tisza-vidéki vízügyi igazgatóság 1220 főt foglalkoztat. A vízitársulatok közül a tiszaadonyi és a nagyatádi központú egyaránt 300-300 főt alkalmaz.

A vízügyi ágazatban zajló közmunkaprogram elsősorban azokra a területekre koncentrál, amelyeket pénzhiány miatt az elmúlt években nem tartottak karban kellőképpen. A programban dolgozók szerepet kapnak például az árvízvédelmi, folyó- és tószabályozási, valamint vízrendezési munkákban. A leggyakoribb feladat eddig a növényzet rendbetétele: bozótirtás, nádvágás, hínárkiszedés volt. A nyári időszakban emellett az iszapolás és a karbantartás (tereprendezés, betonozás, festés) kap hangsúlyos szerepet, a közmunkások aktívan részt vesznek a parlagfűirtásban, a kaszálásban is.

Mint a Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodájának közleményéből kiderül, az ágazatban zajló közfoglalkoztatás szorosan illeszkedik a Nemzeti Együttműködés Programjában kiemelt területekhez: a termőföld, a víz, az élelem és az energia ügyéhez. A program a Széll Kálmán terv keretében tovább bővül, ennek végrehajtása már megkezdődött. A tartós munkahelyteremtés érdekében már zajlik a szakmai továbbképzés hátterének kiépítése is, a vízügyi ágazaton belül a közeljövőben további 10-20 ezer ember foglalkoztatását tervezik.

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu