Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. március 1.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Százhatvanezer önkéntes szedte a szemetet
Sikeresen zárult a hazánk legnagyobb hulladékgyűjtési akciója

Hatalmas sikerrel zárult a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért" hulladékgyűjtési akció, melyet a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) és a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) az Önkéntes Központ Alapítvánnyal (ÖKA) együttműködve szervezett. A május 21-én tartott akció keretében országszerte 800 helyszínen mintegy 162 ezer önkéntes mozdult meg, és több ezer tonna szemetet szedett össze.


A mozgalomba minden megyében bekapcsolódtak a civil szervezetek, a kormányhivatalok, a vízügyi és erdőgazdálkodási szervek és az állami vállalatok is. Ezzel a TeSzedd! Magyarország történetének eddigi legnagyobb önkéntes akciójává vált.

A „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért" az Önkéntesség Európai Évének legfontosabb hazai eseménye. Reggel az akció budapesti nyitó sajtótájékoztatóján Latorcai Csaba, a KIM nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára úgy fogalmazott: „Magyarország egész Európának példát mutat az önkéntesség területén, hiszen ma már a felnőtt lakosság 40 százaléka végez valamilyen önkéntes munkát". Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter ugyanitt rámutatott: „A TeSzedd! akció üzenete, hogy nem csak ma kell rendbe tennünk a környezetünket, hanem kevesebbet kell szemetelnünk a mindennapokban is".

A TeSzedd! önkéntesei április 21. óta regisztrálhattak a teszedd.hu honlapon, ahol az elmúlt hetekben a magánszemélyek és baráti társaságok mellett 156 vállalat, 403 civil szervezet és 551 közintézmény is jelezte részvételét.  Végül nem csak földön, hanem vízen is takarítottak a jelentkezők: önkéntes búvárok merültek alá a Balatonban, és az Aggteleki Nemzeti Park vizei is megtisztultak, a fővárosi Gellért-hegy szikláin pedig ipari alpinisták szedték a szemetet. Az összegyűjtött hulladékot, melynek mennyisége az első becslések szerint eléri a több ezer tonnát, a következő egy hétben országszerte legális hulladékgyűjtő telepekre szállítják.

A szervezők e helyütt szeretnének köszönetet mondani Magyarország minden polgárának, aki részt vett az ország történetének eddigi legnagyobb önkéntes akciójában, és hozzájárult a közterületek megtisztulásához - tudatja a KIM - Sajtóiroda.

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu