Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 23.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Az EU versenyképessége és egységes fejlődése a cél
Példaértékű nemzetközi tanácskozás a fejlesztéspolitika jövőjéről

Az Európai Unió területfejlesztésért és kohéziós politikáért felelős miniszterei május 19-20-án, Gödöllőn tanácskoznak. A miniszterek 19-én várhatóan elfogadják az Európai Unió kiegyensúlyozott területi fejlődését elérni hivatott területi kohézió kereteit meghatározó Területi Agenda 2020 iránymutatását, míg 20-án az EU versenyképességét és polgárai életminőségének javítását célzó kohéziós politika jövőjéről zajló tárgyalások folytatódnak.


Példaértékű, hogy a területfejlesztésért és a kohéziós politikáért felelős miniszterek - részben közös szempontok alapján - egymást követő napokon, egy helyszínen tanácskoznak. A témák szakmai összekapcsolását indokolja, hogy a területi kohézió, mint célkitűzés hangsúlyosan jelenik meg mindkét területen, amelyek megfelelő együttműködés esetén egymást erősíthetik.

A magyar elnökség számos feladatot kapott és vállalt mindkét területen, és a tagállamokkal közösen - szakértői és politikai szinten egyaránt - intenzív munkát végzett az elmúlt hónapokban. Ennek köszönhetően mindkét napon olyan szakmai dokumentumokat fogadhatnak el a miniszterek, amelyek jelentősen befolyásolják majd a fejlesztés irányait és kereteit az egész Európai Unióban.

A május 19-ei találkozónak kiemelt jelentőséget ad, hogy a területi kohéziós törekvések miniszteri szintű megvitatására legutóbb 2008-ban, a francia elnökség idején került sor. A mostani informális ülésen a miniszterek megvitatják, várhatóan elfogadják és jóváhagyják a Területi Agenda 2020 című uniós iránymutatást, és ezzel megnyitják az utat a területi kohézió előmozdításának konkrét intézkedései felé.

A május 20-án zajló szakminiszteri találkozó a kohéziós politika jövőjéről folyó vita újabb jelentős állomása lesz. Az ülés egyben az utolsó politikai fórum, ahol a tagállamok a Bizottságot érdemben támogatni tudják véleményeikkel a 2013 utáni kohéziós politikára vonatkozó javaslatok elkészítésében. Az ülés eredményeiről elnökségi következtetést ad ki a magyar elnökség - adja hírül a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Kommunikációs Főosztálya.

A tanácskozásokon elnököl, és nyitóbeszédet mond Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter.

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu