Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 24.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Polgármesterek, akik önként lemondanak fizetésükről
A szűkös költségvetés miatt egyre több Jász-Nagykun-Szolnok megyei településvezető lemond főállásáról

Az utóbbi hónapokban több Jász-Nagykun-Szolnok megyei polgármester is lemondott főállásáról és a későbbiekben csak tiszteletdíjért dolgozik tovább. A döntések hátterében általában a települések szűkös költségvetési helyzete, és a polgármesteri fizetések terén jövőre bekövetkező csökkenés áll - írja a szoljon.hu.


Tavaly év végén jelentette be Tiszainoka polgármestere, hogy januártól társadalmi megbízatásban vállalja a polgármesteri teendőket, azaz lemond főállásáról. Szendreiné Kiss Erzsébet döntését azzal indokolta, hogy nem látta biztosítottnak a polgármesteri fizetését a költségvetés összeállításakor, ezért mikor megkeresték egy állásajánlattal, elvállalta a munkát a polgármesterség mellett.

Tiszakürt első számú embere, Tálas László szeptembertől ugyancsak osztott figyelemmel végzi majd polgármesteri feladatait. Ő tanítani fog a helyi általános iskolában. A község ugyanis nagyon kevés pénzből gazdálkodik és nem biztos, hogy év végén is meg fogja kapni a fizetését.

Az önkormányzati törvényben foglaltak szerint jövőre a kisebb községekben a településvezetők az eddigi fizetésük harmadát sem kereshetnék majd meg, azaz be kellene érniük havi bruttó százezer forinttal. Jól felfogott érdekük tehát a polgármestereknek, hogy mihamarabb legyen még egy olyan tevékenységük, amiből további bevételhez juthatnak.

Tiszaroff polgármestere, Kamarás Zsolt 2006-ban saját vállalkozása mellett döntött, így is került a település élére, és azóta is cége számít a fő bevételi forrásának. Létrehozott egy alapítványt a településen, és oda utalja át a fizetését. Az éves szinten mintegy kétmilliós összegből elsősorban a hátrányos helyzetűeket segítik.

Nagyrév polgármestere, Sej János augusztus 15-e óta nyugdíjas. A polgármester a hetekben döntött úgy, hogy társadalmi megbízatásban, tiszteletdíjért dolgozik településén.

Várható tehát, hogy a jövőben egyre több kistelepülési polgármester dönt inkább a társadalmi megbízatású munkavégzés mellett. Más főállást vállalva ugyanis biztosabb lesz a megélhetésük, mintha „csak" településvezetők lennének.

Forrás: Új Néplap - szoljon.hu

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu