Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 28.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Esztergomban továbbra is küzdenek a közvilágításért
Tétényi Éva polgármester a belügyminiszter segítségét kérte a helyzet megoldása érdekében

Tétényi Éva, Esztergom független polgármestere levélben kérte Pintér Sándor belügyminiszter segítségét a kötelező önkormányzati feladatellátás biztosításának védelmére, mivel a városban az önkormányzat fizetési szándéka ellenére 2013. augusztus 30-ánmegkezdték a közvilágítás kikapcsolását - közölte az önkormányzat sajtófőnöke az MTI-vel.


Váczy-Hübschl István tájékoztatása szerint helyi lakosok a hét eleje óta többször megakadályozták, illetve lassították a közvilágítási lámpák kiszerelését. Hozzátette, az önkormányzat a közszolgáltatás féléves díját letétbe helyezte, és többször tárgyalásos megoldást kezdeményeztek, pénteken azonban megjelent egy cég, és megkezdte a világítás kikapcsolását.

Tétényi Éva polgármester az MTI-nek elmondta, az önkormányzat azért helyezte törvényszéki letétbe a felszámolás alatt álló Tivi Kft.-nek járó közvilágítási díjat, mert a társaságot hitelező bank a bedőlt hitelt eladta egy követeléskezelőnek, és egy bírósági ítélet szerint a felszámolóbiztos az esztergomi önkormányzat által befizetett összegekkel nem rendelkezhet, azt át kell adni a követeléskezelőnek.

„Az önkormányzat fizetési kötelezettségének eleget tett, az összeg felhasználását két cég jogi vitája akadályozza meg. Úgy vélem, a közvilágítás kikapcsolásának sem jogi, sem erkölcsi alapja nincs" - jelentette ki Tétényi Éva, hozzátéve: a közszolgáltatás megszüntetése közveszélyokozást jelent.

A polgármester közölte, a kötelező önkormányzati feladat ellátására birtokvédelmet kértek a kormányhivataltól, az a nyergesújfalui jegyzőt jelölte ki, ő hétfőtől ígért intézkedést.

A város vezetője elmondta: augusztus 30-án délelőtt ismeretlen alvállalkozók jelentek meg, és megbízólevelet mutattak be a felszámolás alatt álló Tivi Kft.-től. Ez ellen az önkormányzat kifogást jelentett be, mert a város egyetértése nélkül nem lehet alvállalkozót megbízni a közvilágítással kapcsolatos feladatok ellátására.

Tétényi Éva közlése szerint az önkormányzat képviselői nem tudták elérni a kft. felszámolását végző felszámolóbiztost, ezt követően közölték az alvállalkozóval, hogy a világítás kikapcsolásából eredő közveszély okozta baleset, károkozás, kátyúkár, vagyoni jellegű bűncselekmények felelősségét kötelesek viselni. Az alvállalkozó helyszínen lévő ügyvezetője megtagadta a tájékoztatásról szóló jegyzőkönyv aláírását.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu