Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 24.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Tartanak az értelmi fogyatékosoktól Szilvásváradon
A tiltakozó helyiek szerint a Bélapátfalváról érkező fogyatékosok elriasztanák a turistákat

Közmeghallgatáson tiltakozott Szilvásvárad lakossága az ellen, hogy egy bélapátfalvai fogyatékosotthon lakói a településre költözzenek. A Heol.hu tudósítása szerint több órán keresztül vitatkoztak arról: jó ötlet-e, hogy a falu négy házában lakóotthonokat alakítanak ki a most még Bélapátfalván élő negyven fogyatékos számára.


A 2013. augusztus 28-án rendezett lakossági fórumra összegyűlt helyiek szerint nem, mert elriasztanák a turistákat, és az elutasítottság a negyven érkezőnek is ártana: jó szomszédság híján romlana az állapotuk. A fórum résztvevői a lap cikke szerint úgy vélték, hogy másfél év nem elég arra, hogy az eddig a társadalomból kirekesztett fogyatékosok integrálódni tudjanak a közösségbe.

Az intézményből érkezők, illetve érdekvédők szerint ugyanakkor végre el kellene kezdeni a beilleszkedést, és más településeken működő otthonok példáján keresztül igyekeztek bemutatni, hogy sem a helyieket, sem a sérülteket nem kell félteni az együttélésről.

Az egymilliárd forintos kitagolási program szerződése még nincs aláírva, a szilvásváradiak ezért bizakodnak, hogy hozzájuk nem kerülnek bélapátfalviak. Az önkormányzat 2013. szeptember 9-én dönt arról, milyen véleményt képvisel majd az ügyben, de az senkire nézve nem lesz kötelező.

Mind az önkormányzat, mind a helyiek szóvá tették, hogy a bélapátfalvai intézmény fenntartója kész tények elé akarta állítani őket, senkit sem tájékoztattak a szándékukról.

A Bélapátfalvai Idősek, Fogyatékosok Otthona és Módszertani Intézete (IFOMI) augusztus végén írta alá azt a támogatási szerződést, amelynek értelmében az enyhén vagy középsúlyosan értelmi fogyatékos ellátottakat, összesen közel 150 embert lakóotthoni környezetbe költöztetnek. A programra egymilliárd forintot nyert a Heves Megyei Intézményfenntartó Központ (HMIK). Az otthon azóta a HMIK jogutódjához, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatósághoz került.

Forrás: Origo

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu