Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 







































eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. március 1.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Megkezdődött az új energiastratégia egyeztetése
Az NFM munkatársai június 12-ig várják a hozzászólásokat

Megkezdődött a Nemzeti Energiastratégia és az ahhoz kapcsolódó stratégiai környezeti vizsgálat (SKV) és gazdasági hatáselemzés társadalmi egyeztetése. A véleményezők energiastratégiával kapcsolatos észrevételeit az energiastrategia@nfm.gov.hu e-mail címre várják a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium munkatársai, a környezeti vizsgálat kapcsán felmerülő hozzászólásokat az estrat-skv@nfm.gov.hu e-mail címre küldhetik június 12-ig.


A korábban szakmai és civil szervezetekkel egyeztetett tervezetet és SKV jelentést illetően a tárca szakemberei vállalkozások, önkormányzatok, társadalmi szervezetek és állampolgárok javaslatait kívánják bekapcsolni a döntéshozási folyamatba. A társadalmi egyeztetésre bocsátott stratégiai javaslat megfelelő keretrendszert és szellemiséget kíván nyújtani a biztonságos, hatékony és megfizethető hazai energiaellátáshoz a jövőben. Az energiastratégia más ágazati politikákat is érint, a dokumentumban a közlekedés, környezetvédelem, mezőgazdaság, vízgazdálkodás, oktatás, a megújuló energiaforrások hasznosítása, és hazánk klímapolitikája is helyet kap. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium február óta folytatta le a stratégiai környezeti vizsgálatot egy független szakértői munkacsoporttal.

A stratégia legfontosabb feladata az energetika jövőképének meghatározása, a fenntartható, megfizethető és biztonságos szektoriális működés irányvonalainak deklarálása. A kormány célja az energia- és klímapolitika összhangja a gazdasági fejlődés, a fenntarthatóság, az ellátásbiztonság és az energiafüggés-csökkentés jegyében a leggazdaságosabb módon. A stratégiai eszközrendszer elemei az energiatakarékosság, a megújuló energiaforrások felhasználásának növelése, az atomenergia, a regionális energetikai infrastruktúrafejlesztés, új energetikai intézményrendszer kialakítása, valamint az energiahatékonyság és energiatakarékosság növelése. Az Országgyűlés határozat formájában hirdeti ki Magyarország energiastratégiáját annak elfogadása után, majd megkezdődnek a konkrét cselekvési tervek. A kormány rendszeresen beszámol a stratégia végrehajtásáról az Országgyűlésnek.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium nagy hangsúlyt kíván helyezni a társadalmi egyeztetésre, feltétlen fontosságúnak tartja a konstruktív lakossági véleményezést, az előremutató együttműködést a stratégia kialakításában, legyen szó a háztartásokat, intézményeket, vállalkozásokat vagy településeket érintő energetikai kérdésekről - adja hírül a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Kommunikációs Főosztálya.

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:



KIEMELT HÍREINK



Archívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 



Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu