Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2023. január 30.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Jövő héten kezdődhetnek a tárgyalások a Dunaferrel
A kormány első lépésben tájékozódni akar, mi valósult meg a vasmű privatizációja idején támasztott feltételekből

A Dunaferr elfogadta a kormány tárgyalásokra vonatkozó ajánlatát, a tárgyalások a jövő héten elkezdődnek - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Lánchíd Rádiónak 2013. augusztus 24-én, a Tranzit fesztiválon, Kőszegen. Varga Mihály hangsúlyozta, hogy „összegről még nem lehet beszélni."


„A kormány arra hatalmazott föl, hogy a szükséges tárgyalásokat kezdjem meg. Ennek a levelét elküldtem a Dunaferr tulajdonosainak, akik erre pozitív választ adtak. Azt mondták, készen állnak arra, hogy ezeket a tárgyalásokat a jövő héten megkezdjük" - emelte ki Varga Mihály az interjúban, amelynek hangfelvétele augusztus 24-én került fel a Lánchíd Rádió honlapjára. A nemzetgazdasági miniszter konkrét összegeket egyelőre nem akart mondani.

Varga Mihály kijelentette: először is pontos információkkal kell rendelkezni a Dunaferr tényleges helyzetéről. Mint mondta, 2004-ben ezt a céget értékesítették, „de nem tudjuk milyen feltételekkel, és abból mi valósult meg"."A feltételek papíron megvannak, de hogy abból mit teljesített a tulajdonos, meg kell nézni" - hangoztatta Varga Mihály.

Elmondása szerint tájékozódni akar a kormány arról, hogy milyen döntések születtek beruházás, felújítás és létszámgazdálkodás vonatkozásában. Közölte azt is, a vételi szerződés szövegét már megkapta a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-től, de még nem tudott belenézni. Hozzátette: jogászok, közgazdászok segítségét kérik ahhoz, hogy a szerződés alapján mivel hozakodjanak elő a tárgyalásokon.

Tárgyalni szeretnének, és azt is beszélni, hogy milyen gondjai vannak a Dunaferrnek - mondta a miniszter, hozzátéve: választ keresnek arra is, miért jelentette be a cég vezetése augusztus elején, hogy létszámleépítésben gondolkodik.

Varga Mihály kiemelte: „azt szeretnénk elérni, hogy emberek ne kerüljenek utcára, és lehetőség szerint a foglalkoztatás szintjét meg tudjuk tartani".

Nemhogy 1500 munkahely sorsa, de 150 vagy 15 munkahely is nagyon fontos a kormány számára - hangoztatta. Ennél a munkaerő-létszámnál azonban elemi érdeke a kormánynak, hogy ne csak közvetlenül a gyár, de Dunaújváros és az egész régió érintettségét is lássa.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2023 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu