Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 24.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

A főpolgármester szerint a B-verzió lenne ésszerű
Tarlós István az új Ötv-vel kapcsolatban óva int a szélsőségektől

Az önkormányzati törvényjavaslattal kapcsolatban a főpolgármester nem támogatja a szélsőséges elképzeléseket, sem a kerületek teljes megszüntetését, sem a főváros 23-felé felosztását, azaz a kerületi „kiskirályságokat". Tarlós István szerint a kormány B-verziója jelentheti az ésszerű megoldást, mely szerint a főváros és a kerületek is megmaradnának, de újraosztanák a feladatokat és hatásköröket.


Tarlós István az új önkormányzati törvényjavaslattal kapcsolatban nem támogatja a „szélsőséges elképzeléseket", úgy vélte, a város szinte azonnali tönkretételét jelentené, ha csak 23 kerületi „kiskirályság" maradna Budapesten, és ugyancsak szélsőséges elképzelésnek tartja a kerületek teljes megszüntetését. Előbbivel kapcsolatban, egy más témában, május 13-án tartott sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre válaszolva azt mondta, tudomása szerint a parlamenti Fidesz-frakció „egy szegmensében van olyan kerületi polgármesteri elképzelés, miszerint ide nekünk az oroszlánt, vágjuk 23-felé az utakat, a közműcégeket, a villamosvonalakat."

Tarlós István személyes véleménye szerint meg kell teremteni annak lehetőségét, hogy működőképesebb legyen a város, egyben pedig politikai konszenzus is kialakuljon. A főpolgármester szerint nem szabad, hogy tökéletes nyugtalanságba és feszültségbe torkolljon a dolog", kiemelte, hogy egy rossz önkormányzati törvénnyel a kormányzó pártok akár a következő választási eredményüket is kockáztathatják.

Budapest első embere reményét fejezte ki, hogy az őt támogató politikai közösségben van annyi józanság, hogy nem kockáztatják a 2014-es választási eredményt kockára tegyék azzal, hogy szélsőséges törvénymódosítást fogadjanak el. A főpolgármester olyan ésszerű megoldást tart elfogadhatónak, amely „nem okoz brutális politikai feszültséget az ellenzéknél sem". Jelezte, hogy a kormány B-verzióját tartja ilyennek, amelynek az a lényege, hogy a főváros és a kerületek is megmaradnának, de újraosztanák a feladatokat és hatásköröket - derül ki a budapest.hu tudósításából.

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu