Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 22.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Roma referensek a járási és a kerületi hivatalokban
A frissen képzett referensek közvetítő szerepet töltenek be az államigazgatás és a roma állampolgárok között

Az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ), valamint a fővárosi és megyei kormányhivatalok együttműködése eredményeképpen 100 fő roma származású állampolgár kezdhette meg referensi munkáját 2013. július 1-jével a járási, illetve fővárosi kerületi hivatalokban Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) közleményében.


Az államigazgatás legkisebb területi egységét jelentő járási hivatalokban a roma származású referensek foglalkoztatása hozzájárulhat ahhoz, hogy valamennyi roma állampolgár számára könnyebbé és egyszerűbbé váljon az államigazgatási ügyek intézése a jövőben.

Munkájuk során a referensek elsősorban közvetítő szerepet töltenek be az államigazgatás és a roma állampolgárok között. Ennek megfelelően a járási hivatalban a fő feladatuk a kiemelt állami célkitűzések, valamint az állam által a roma közösség számára biztosított lehetőségek roma állampolgárok felé történő közvetítése, kommunikációja. Emellett a roma származású kollégák alkalmazása nagymértékben elősegítheti a roma nemzetiséghez tartozók sikeresebb ügyintézését, és ennek eredményeként a társadalomba való könnyebb beilleszkedést is.

A roma referensek a munkájukhoz szükséges ismeretek elsajátítása érdekében az ÁROP 1.2.7. „Kormányhivatalok szervezetfejlesztése" projekt keretén belül szakmai képzésen vettek részt. A képzés célja olyan ismeretek átadása, amely az alapfokú közigazgatási ismeretek megszerzésén túl hozzájárulhat az eredményes tevékenységükhöz mind a hivatali szervezetbe való beilleszkedésük, mind a referensi program szempontjából kiemelt ügycsoportok megfelelő ismerete, valamint a hivatali személyi állománnyal és az ügyfelekkel való eredményes kommunikációhoz. A képzést 2013. július 30-án és 31-én, országosan összesen 7 helyszínen (Budapest, Eger, Debrecen, Pécs, Szeged, Székesfehérvár, Szombathely) tartották meg.

A roma referensek foglalkoztatásának végső célja, hogy hosszú távon a kormányhivatali szervezetrendszer fontos részét képezzék és ezzel hozzájáruljanak azokhoz a kormányzati célkitűzésekhez, amelyek egyrészt a foglalkoztatás további bővítését szolgálják, másrészt lehetővé teszik az állampolgárok számára a közszolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférést.

Forrás: KIM

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu