Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 25.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

„Vidéki Kaland” Program városi fiataloknak
Fiatal gazdáknál ismerkedhetnek az agráriummal az érdeklődők

Az AGRYA (Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége) most induló „Vidék Kaland" Programja keretében városi fiataloknak biztosít lehetőséget, hogy bekapcsolódjanak egy-egy fiatal gazda által vezetett gazdaság munkájába. A látogatásokra 2011. július eleje és augusztus közepe között kerül sor. A résztvevőket nyilvános pályázat keretében választják ki. Az AGRYA május 20-ig várja a mezőgazdaság, a gazdák élete iránt érdeklődő 18-35 év közötti városi fiatalok jelentkezését.


 Pályázati felhívás

A Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége - AGRYA az Európai Bizottság támogatásával „Vidék Kaland" címmel programot indít. A Program célja, hogy személyes példákon keresztül bemutassa a mezőgazdaság működését, az élelmiszer előállításban és társadalomban betöltött szerepét, tájékoztatást adjon az európai agrár- és vidékfejlesztési támogatások működéséről, indokoltságáról.

A pályázat célja

Jelen pályázat keretében azoknak a kimondottan városokban élő fiataloknak a jelentkezését várja az AGRYA, akik érdeklődnek a mezőgazdaság gyakorlata, egy családi gazdaság mindennapjai iránt és rövid időre szívesen bekapcsolódnának az ott zajló munkába. A program részeként gyakorló fiatal gazdák (35 év alatti fiatalok) fogadják a 35 év alatti, de

18 évnél idősebb városi fiatalokat egy hétre a gazdaságukban. Ez alatt az időszak alatt öt munkanapon a résztvevő városi fiatalok aktívan részt vesznek a gazdaságban zajló aktuális munkában a fiatal gazda társaságában, annak irányítása és felügyelete mellett.

A résztvevők a fiatal gazda munkarendjéhez illeszkedő munkarend szerint dolgoznak, amely hosszabb lehet napi 8 óránál. Ez is biztosítja, hogy megismerjék egy-egy családi gazdaság mindennapi működését, a gazdálkodók valós életét, tevékenyégét. A városi fiatalok fogadása a mezőgazdasági betakarítási csúcsidőszakra - 2011. június végétől - augusztus közepéig -

esik. Így a résztvevő fiataloknak az ebben az időszakban természetes, hosszított munkarendben kell közepesen nehéz fizikai munkát végezniük.

A jelentkezőknek vállalniuk kell, hogy a program során szerzett élményeikről, benyomásaikról és véleményükről az AGRYA által megjelölt kommunikációs csatornákon -

külön weboldalon blog, Facebook, Twitter - tájékoztatást adnak, fényképeket, esetlegesen

videókat töltenek fel. A résztvevők ezen túl vállalják, hogy a programról hírt adó sajtótermékeknek (újság, rádió, televízió) nyilatkoznak. A résztvevők az elvégzett munkájukért bérezésben nem részesülnek. A foglalkoztatás munkajogi kereteit az úgynevezett alkalmi munkavállalás adja. Az ehhez kapcsolódó napi adófizetési kötelezettséget a fogadó fiatal gazda teljesíti.

A fogadó fiatal gazda biztosítja a tartózkodás idejére az ellátást (szállás, étkezés) és - szükség szerint - a munka- és védőruházatot. A fogadó fiatal gazdák előzetes listáját a melléklet tartalmazza. A lista bővülhet. A programban résztvevő fiatalokkal történő egyeztetés után kerül meghatározásra a látogatás ideje és a fogadó fiatal gazda személye. Egy fiatal gazda egy időben legfeljebb két fiatalt fogad.

A jelentkezés és a kiválasztás folyamata

Jelentkezni a jelentkezési lap kitöltésével, és az AGRYA címére történő megküldésével lehet, e-mailban, szkennelve a videk-kaland@agrya.hu, levélben a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége - AGRYA, 1138 Budapest, Váci út 134/C VI.28. címre. A jelentkezőket az AGRYA és az együttműködő partnerei képviselőiből álló bizottság meghallgatja. A jelentkezési lap és a személyes meghallgatás után kerülnek kiválasztásra a résztvevők. A kiválasztás során elsősorban a jelentkezők motiválságát és elszántságát értékeli a bizottság. A részvétellel elsősorban a tapasztalatszerzést kívánja az AGRYA könnyebbé tenni. A program tehát nem irányul szabadidős, vagy turisztikai jellegű célokra, lényegi eleme a munkavégzés.

A kiválasztás után a részvételnek további feltételei a következők:

  • Érvényes „B" kategóriás gépjármű vezetői engedély megléte.
  • Orvosi igazolás bemutatása arról, hogy a fiatal egészségi és általános fizikai állapota

alapján alkalmas közepesen nehéz fizikai munka végzésére.

  • Részvétel az egynapos felkészítő tréningen. Ennek része a tűzvédelmi és munkavédelmi

oktatás és a mezőgazdaságban általánosan használt munkagép (traktor) kezelésének

alapfokú elsajátítása.

Jelentkezési határidő

A programra jelentkezni 2011. május 20-ig lehet. A kiválasztási folyamat részét képező

személyes meghallgatásokra Budapesten kerül sor, több, a jelentkezőkkel egyeztetett

időpontban június hónap folyamán. A jelentkezők a meghallgatás után két napon belül

kapnak értesítés a kiválasztás eredményéről. A kiválasztott fiatalokkal a további egyeztetést az AGRYA munkatársai folytatják le, külön-külön. Az egy napos felkészítő képzés július legelején lesz, minden jelentkező számára egy időpontban.

További információ

A programmal kapcsolatosan az AGRYA Országos Iroda munkatársai adnak további

tájékoztatást a videk-kaland@agrya.hu e-mail címen és a 06-1-270-4874 telefonszámon, munkanapokon 9-17 óra között)

A pályázati felhívás, az űrlap és a fogadó fiatal gazdák előzetes listája innen tölthető le: http://www.kormany.hu/download/f/65/30000/videk_kaland_jelentkezesi_lap_pdf.pdf

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu