Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 20.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Többfunkciós közösségi központ nyílt Szekszárdon
Az Agóra program segítségével létrejött létesítmény művelődési, oktatási és szórakoztató feladatokat is ellát majd

Babits Mihály Kulturális Központ néven Békéscsaba, Győr, Hódmezővásárhely, Kaposvár, Szeged és Tatabánya után 1,7 milliárd forintos támogatás felhasználásával Szekszárdon is új Agóra közösségi központ jött létre. A térségben egyedülálló, többfunkciós közösségi intézményt Halász János, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára nyitotta meg 2013. augusztus 19-én ünnepélyes keretek között.


„A helyi közösségek erejét a kultúrához való viszonyuk is mutatja. A most átadott kulturális intézmény egy komoly, elkötelezett fejlesztés eredménye. Igazi otthona lesz a szekszárdi kulturális közösségeknek, és a régió kulturális életének zászlóshajójaként fog működni. Mindez jól példázza a szekszárdiak kultúrával kapcsolatos elkötelezettségét." - emelte ki ünnepi beszédében Halász János.

Az Agóra program olyan multifunkcionális intézmények létrehozását segíti, amelyek közösségi-művelődési, oktatási-felnőttképzési és szórakoztató funkciót egyaránt ellátnak. E központok működése nemcsak az adott település, de az egész régió közművelődésére kihat, magas minőségű programokat, szolgáltatási és módszertani segítséget nyújt a környező településeknek, mérsékelve az egyes térségek közötti fejlettségbeli különbségeket.

Az Agóra központok költséghatékonyan működnek, hiszen összekapcsolják a közoktatási és közművelődési rendszereket, kialakítják az élethosszig tartó tanulás infrastrukturális hátterét, erősítik a közösségi és civil aktivitást, ugyanakkor minőségi kulturális szolgáltatásokat biztosítanak.

A Babits Mihály Művelődési Ház és Művészetek Háza több mint négy évtizedig szolgálta programokkal, közösségi rendezvényekkel a szekszárdiakat, ám a kor igényeinek megfelelő átalakítás, modernizálás elengedhetetlenné vált. Ezért az intézmény bázisán egy minden tekintetben korszerű, a térségben egyedülálló multifunkcionális közösségi intézmény jött létre, melyhez Szekszárd Megyei Jogú Város önkormányzata uniós forrásból több mint 1,7 milliárd forintnyi támogatást kapott. 

A megújult  Babits Mihály Kulturális Központ a tartalom- és szolgáltatásfejlesztést is nélkülözhetetlennek tartja, ezért munkatársaik az Új Széchenyi Tervből elnyert 21,5 millió forint támogatásból jelenleg is dolgoznak „A szekszárdi Babits Mihály Művelődési Ház és Művészetek Háza kulturális programjai a gyermekek nem formális, informális nevelésének érdekében" című pályázat megvalósításán.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu