Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 20.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Segíteni próbálják az állásvesztőket Dunaújvárosban
Az államnak csak korlátozott eszközei vannak a Dunaferr tulajdonosa döntésének befolyásolására

A dunaújvárosi önkormányzat a megyei kormányhivatallal együttműködve minden rendelkezésére álló eszközzel segíteni fogja azokat, akiket a Dunaferr el akar bocsátani - reagált közleményében Cserna Gábor (Fidesz) Dunaújváros polgármestere az MSZP és a DK közös, 2013. augusztus 16-án, a Fejér megyei városban tartott sajtótájékoztatójára.


Az MSZP dunaújvárosi szervezete háromoldalú egyeztetéseket követelt a kormány, az önkormányzat és a tulajdonosok részvételével az ISD Dunaferr Zrt.-nél bejelentett, 1500 embert érintő elbocsátás miatt. Mezei Zsolt, a DK választókerületi elnöke felidézte: két hónapja Dorkota Lajos fideszes parlamenti képviselő azt nyilatkozta, hogy megmentették a munkahelyeket Dunaújvárosban. A DK politikusa kérdéseket tett fel, hiányolva a kormánypárti lépéseket, a városvezetés B-tervét, valamint a koreai és kínai befektetőket.

Dunaújváros polgármestere közleményében azt írta, jelenleg is tárgyalnak annak érdekében, hogy sok embert foglalkoztató, munkahelyteremtő beruházásokat vonzzanak Dunaújvárosba.

Cserna Gábor közleményében elszomorítónak nevezte, hogy „a baloldal politikai kampányra és indulatkeltésre próbálja meg felhasználni a jelenlegi helyzetet, és politikai tőkét akar kovácsolni más emberek drámájából". Emlékeztetett rá, hogy 2004-ben még a szocialisták vezette kormány privatizálta a Dunaferrt, emiatt a mostani létszámleépítéskor az államnak csak igen korlátozott eszközei vannak a tulajdonosi döntés befolyásolására.

A polgármester emlékeztetett arra, a Dunaferr is elismerte, hogy globális okok vezettek a lépést eredményező tartós veszteséghez.

A polgármester hozzátette: „a dunaújvárosi Hankook-beruházással kérkedő baloldali pártok az említett üzletet sajnos úgy kötötték meg, hogy a városon kívül eső fejlesztés miatt 50 százalék iparűzési adótól elesik Dunaújváros".

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu