Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 28.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Lesz olyan település, ahol nem lesz majd dohánybolt
Megjelent az újabb pályázati kiírás – A jelentkezési határidő 2013. szeptember 2.

Megjelent a pályázati kiírás a dohánybolt-üzemeltetési jogosultság elnyerésére a korábban eredménytelennek nyilvánított pályázati helyekre. A jelentkezési határidő 2013. szeptember 2. Nincs különbség a jelenlegi és a korábbi kiírás között. Ott kellett újra meghirdetni a pályázatot, ahol az első fordulóban érvénytelen volt vagy ahol visszaadták a koncessziót. Így 162 településen 180 pályázatra lehet jelentkezni - foglalta össze szerdán Gyulay Zsolt 2013. augusztus 14-én a Kossuth Rádióban.


A Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit (NDN) Zrt. vezérigazgatója a 180 percben hozzátette: azokon a településeken, ahol nem nyitott ki trafik, egy kijelölt helyi kereskedő végzi az árusítást. A második forduló lezárását követően, a szeptember 2-i határidő után azokon a helyeken, ahol ismételten nem sikerül kiosztani a koncessziót, újra meghirdetik a pályázatot, addig azonban továbbra is a kijelölt ponton lehet beszerezni a dohányárut - mutatott rá. Lesz azonban olyan település, ahol biztosan nem kel majd el az engedély, mivel a kis lélekszám miatt bizonyos helyeken nem éri meg Nemzeti Dohányboltot nyitni - hangsúlyozta.

A trafikok üzemeltetése során tapasztalt szabálytalanságokat firtató kérdésre reagálva Gyulay Zsolt elmondta: az utóbbi időben a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság fokozott ellenőrzést folytatott, aminek köszönhetően visszaszorult a fiatalkorúak jogsértő kiszolgálása: a tavalyi 58 százalékos értékesítés 14 százalékra mérséklődött. A dohányárusítás jogának felfüggesztése mintegy 100 kereskedőt érint, akinél egy újabb szabálytalanság boltbezáráshoz és koncessziómegvonáshoz vezet - nyomatékosította. 

A koncessziós díjakkal kapcsolatban kifejtette: augusztus közepéig összesen 900-950 millió forint bevételt várnak, melyet a törvény szerint a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. működésére és annak fejlesztésére kell fordítani. Hozzáfűzte, hogy a jelenlegi struktúra marad, így nem változik a 40 fős létszám, az Nemzeti Fejlesztési Minisztérium épületéből azonban elköltözik az NDN, és az ellenőrzési osztály szükségleteire gépkocsikat is beszerez majd. A koncessziós díjak egy részét dohányzás elleni kampányokra kell költeni, a maradék pedig visszakerül a költségvetésbe - részletezte a vezérigazgató a műsor végén.

Forrás: Kossuth Rádió - Hirado.hu

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu