Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 20.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Kocsmaadó helyett utólagos pénzbírságot javasolnak
A TÖOSZ elnöke 100 ezer, 500 ezer és egymillió forintos büntetéssel sújtaná a „rendbontókat”

„Kocsmaadó" helyett utólagos pénzbírságot kellene kivetni azon vendéglátó-ipari egységekre, amelyek zavarják a környékbeli lakók éjszakai nyugalmát, illetve másnap reggelre környezetük rendetlenné válik - mondta a Napi Gazdaságnak Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke.


Az éjszaka is nyitva tartó szórakozóhelyeknek kell megfizetniük a felügyeleti díjat, ami a befogadóképesség alapján napi húsz forint fejenként, a bevételt kizárólag a szórakozóhelyek okozta károk elhárítására, illetve biztonsági intézkedésekre fordíthatják az önkormányzatok (a vonatkozó jogszabály-módosítások 2013. augusztus 1-jétől hatályosak).

Schmidt Jenő felügyeleti díj helyett három kategóriába sorolt utólagos szankcióval sújtaná az érintett egységeket, így alkalmanként 100 ezer, majd félmillió, ezt követően egymillió forint bírságot fizetne az a vendéglátó, amelynek környéke szemetessé válik reggelre - a „visszaesőktől" pedig a működési engedélyt is megvonnák. Ezt az elnök arra alapozza, hogy a települési önkormányzat az adót az egyébként őt terhelő közbiztonsági, illetve köztisztasági feladatokat meghaladóan az éjszakai nyitva tartással összefüggésben keletkező közbiztonsági, illetve köztisztasági többletfeladatok ellátására fordíthatja.

Az összeget negyedévente kell átutalni az illetékes önkormányzat e célra létrehozott számlájára, a bevezetéshez azonban előbb a képviselőknek külön rendeletet is alkotniuk kell a bevételek felhasználásáról is. Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke ezzel kapcsolatban szintén a törvényben foglaltaktól eltérő beszedési módot javasolt, véleménye szerint az online pénztárgépek által kalkulált forgalom néhány százalékát lehetne kivetni „kocsmaadóként".

Forrás: Napi Gazdaság

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu