Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 25.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Gödöllő fotókiállítással mutatkozott be Brüsszelben
A Régiók Bizottsága elnöke szerint tökéletesen teljesített a város

Mercedes Bresso, Európai Unió Régiók Bizottságának (CoR) elnöke nyitotta meg május 11-én Brüsszelben, a CoR épületében rendezett, Gödöllőt bemutató fotókiállítást. A tárlatot a CoR plenáris ülésének idejére időzítették, melyen Herman van Rompuy, az Európai Tanács elnöke is felszólalt. A megnyitón részt vett Gémesi György, Gödöllő polgármestere, a CoR tagja, Bihary Gábor, a CoR magyar frakciójának elnöke és Györkös Péter a brüsszeli állandó képviselet vezetője is.


 Gémesi György átadja a Gödöllőért ezüst emlékérmét Mercedes Bressonak

„Az elmúlt pár hónapban többször jártam Gödöllőn, s elmondhatom, hogy egy rendkívül vendégszerető, barátságos kisvárost ismertem meg" - fogalmazott Mercedes Bresso. „Ha a Régiók Bizottságából még valaki nem járt ott, akkor javaslom, hogy ha Magyarországon jár, akkor ne felejtse el meglátogatni Gödöllőt. A magyar elnökség lebonyolítása során ez a város soha nem látott szervezőkészségről tett tanúbizonyságot."

Gémesi György megköszönte Mercedes Bressonak, hogy városa ilyen reprezentatív helyen mutatkozhatott be. Az elnök asszonynak egy különleges polgármesteri elismerésként a Gödöllőért ezüst emlékérmét adta át, amit - mint elmondta -, olyan személyek kaphatnak, akik nem gödöllői lakosként sokat tettek a város hírnevéért.

„Gödöllő méltó helyszínnek bizonyult az EU-elnökség helyszíneként. Ez a kisváros jelesre vizsgázott az elnökségi események tekintetében" - mondta Györkös Péter állandó képviselő. „Gödöllő polgármestere a magyar delegációval és a többi nemzeti delegáció tagjaival együtt jó gyakorlatként szolgálhat ahhoz, hogy miként járulhat hozzá a CoR munkáján keresztül az EU helyi önkormányzatokhoz, állampolgárokhoz történő közelebb hozásához, egymás kultúrájának megismeréséhez."

A kiállítás anyaga két részből tevődik össze. Az egyik Gödöllő képes történetét öleli fel a Grassalkovichok korától kezdődően, a királyi időszakon, a szocializmus évtizedein át egészen a máig. A másik a CoR idén márciusban, a Gödöllőn - az Európai Unió Tanácsa magyar elnökségének gödöllői helyszínén, a Királyi Kastély lovardájában kialakított tanácsteremben - megtartott „kihelyezett" ülésén készült felvételekből áll.

MP

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu