Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 24.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Gyömrő polgármestere lett a VTSZ új elnöke
Jól működik a vasútállomások üzemeltetésének újfajta koncepciója

Dr. Gyenes Leventét, Gyömrő polgármesterét választották a május 11-én tartott tisztújításon a Vasutas Települések Országos Szövetségének (VTSZ) elnökévé. Megbízásában komoly szerepet játszott a hozzá és városához köthető úgynevezett Gyömrői-modell, mely a vasútállomás üzemeltetésének újfajta koncepcióját takarja. A modell lényege, hogy a település és a MÁV közösen újította fel a vasútállomást, majd az önkormányzat átvette az üzemeltetést.


Az 1994-ben alapított szervezet elsődlegesen érdekképviseleti tevékenységet folytat, helyi és regionális érdekegyeztető fórumokat működtetnek.  A szövetség célja, hogy erősítse azon települések egymás közötti, valamint a magyar vasutakkal való együttműködésének kialakítását, melyek nagymértékben köszönhették fejlődésüket az elmúlt 150 évben a vasútnak, s a vasút jelenleg is meghatározó tényezője a település arculatának, közlekedésének.

Az új elnök megbízásában komoly szerepet játszott a hozzá és Gyömrő városához köthető úgynevezett Gyömrői-modell, mely a vasútállomás üzemeltetésének újfajta koncepcióját takarja. Ennek az eddig egyedülálló és sikeres modellnek a lényege, hogy a település és a MÁV közösen újította fel a vasútállomást, majd az önkormányzat átvette az üzemeltetést. Ennek költségét az állomás területén található büfé bérleti díjából fedezi. A koncepció olyan jól működik, hogy jelenleg is tucatnyi településsel tárgyal a MÁV ennek megvalósításáról.

Gyenes Levente nagy örömmel vállalta a felkérést, hiszen az utóbbi időben már egyfajta összekötőként dolgozott a 120/A vasútvonal menti települések vezetői, valamint a MÁV között. Elnökként is folyatatni kívánja ezt a munkát, és még erőteljesebben szeretne azon dolgozni, hogy a lakosok a lehető legjobb vasúti szolgáltatásokban részesüljenek az egész országban - adja hírül Gyömrő Város Önkormányzata.

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu