Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. március 1.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Az atomenergia veszélyeitől a túlélési technikákig
Megjelent a Klímabarát Települések Szövetségének májusi hírlevele

Ismét számos érdekes és időszerű témával jelentkezik a Klímabarát Települések Szövetségének hírlevele. A májusi számban egyebek mellett az atomenergia felhasználásával kapcsolatos közvélekedés váltakozásáról, Klímabarát Települések Szövetségének pomázi koordinátori találkozóján elhangzottakról, a nemrégiben vitára bocsátott Nemzeti Vidékstratégia Koncepcióról, valamint a túléléshez szükséges külső és belső energiaforrásról olvashatók írások.


„Az atomenergiával kapcsolatos közhangulatot az elmúlt évtizedek során hullámzások jellemezték, amelyek a kritikátlan lelkesedéstől a félelmen és elutasításon keresztül az óvatos közeledésig terjedtek" - olvasható Vári Anna 2009-ben megjelent „A Tiszta atomenergia? Radioaktív hulladékkezelés Magyarországon és külföldön" című kötetében, amellyel az „Atomenergia és társadalmi felelősség" rovatban ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

A hírlevél segítségével nyomon követhető a csernobili atomfelhő terjedése is, így megtudható, hogy a csernobili balesetet követően, 1986. április 26. és május 9. között a légköri mozgások következtében hol milyen sugárterhelés jelentkezett Európában.

A klímabarát települések hírei közül a Klímabarát Települések Szövetsége április 1-jén tartott pomázi koordinátori találkozójának krónikája és „A klímabarát iskolamodell" című írás emelhető ki, amelyben Horváth Csongor egy tatabányai iskolában már megvalósult programot mutat be.

A hírlevélben mindemellett olvasható még a Vidékfejlesztési Minisztérium nemrégiben elkészült és társadalmi vitára bocsátott Nemzeti Vidékstratégia Koncepciójáról - amelynek számos eleme nagyon közel áll a Klímabarát Települések Szövetségének céljaihoz, a mosógép vizének felhasználhatóságáról, illetve a túléléshez szükséges fiziológiai és lelki energiaforrások kapcsolatáról.

A hírlevél teljes terjedelmében az alábbi honlapon érhető el: http://klimabarat.hu/hirlevel-21

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu