Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 24.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Vendégváróból vendéglátó országgá kell válnunk
A turizmus aktuális kérdéseiről az V. Országos TDM Konferencián

Az önkormányzatok és TDM szervezetek viszonya, a TDM pályázatok tapasztalatai, az informatika turizmusban betöltött szerepe és a tervezett turizmus törvény megvitatása lesz többek között a témája az V. Országos TDM konferenciának, amelynek a Tokaj-Hegyalja, Taktaköz, Hernád-völgye TDM szervezet ad otthont, május 18-20-án, Tokajban. A konferencia a februárban létrejött Országos TDM Szövetség első önálló rendezvénye.


A TDM szervezetek célja, hogy a mai Magyarország vendégváróból vendéglátó ország legyen, a szónak minden értelmében. Még nagyon hosszú az út addig, hogy a turista bármely településre betér, ne vendégéjszaka szám vagy bevételnövelő tényező, hanem vendég legyen a helyi szolgáltatók vagy az önkormányzat szemében. A TDM Szövetség első, ünnepi konferenciája, az V. Országos TDM konferencia ennek elérésére ad tanácsokat, ötleteket turisztikai szolgáltatóknak, TDM munkaszervezeteknek és talán a helyi lakosságnak egyaránt.

A konferencia témái a következők:

TDM pályázat után - előtt

Május 2-án zárult a TDM pályázatok 2011. évi első fordulója. Az Új Széchenyi Terv keretén belül kiírásra került TDM pályázatok már a helyi és térségi TDM szervezeteket is támogatják. A most létrejött TDM szervezetek még a szervezetfejlesztésre, a már 2009-ben pályázatot nyert szervezetek pedig szolgáltatásfejlesztésre, rendezvényszervezésre, marketingre, piackutatásra és az eddigi eredmények monitoring vizsgálatára is pályázhattak. Az első pályázati forduló után a tapasztalatok megvitatása ez egyik fontos feladata a konferenciának.

Turizmus Törvény

A TDM konferencia másik fontos témája a tervezett turizmus törvény megvitatása lesz. Jelenleg nincsen egyértelmű jogi szabályozása a TDM szervezetek működésének, a Turizmus Törvény a pénzügyi és szakmai anomáliáknak is véget vethet, amely a TDM rendszerfejlesztést sok helyen visszatartja jelenleg. A konferencián szó lesz az Idegenforgalmi Adó turizmusba való visszaforgatásának a lehetőségeiről is.

Az Önkormányzatok és a TDM-ek

Önálló panel lesz az önkormányzatok és TDM szervezetek viszonyának a tisztázása. A TDM pályázathoz kötelezően csatolandó mellékletek ugyanis előírják az önkormányzatoknak, hogy a szakmai döntéshozatalt adják át a TDM-eknek, azonban ez az első TDM pályázat után nagyon kevés önkormányzat esetében történt meg. Ugyanakkor számos önkormányzat félreértelmezi az alulról építkezést, és közvetlen beleszólást követel a TDM szervezet munkájába - noha az alulról építkezés alapja a turisztikai szolgáltatók akarata az alulról építkezés jegyében.

Informatika a turizmusban

A konferencián önálló szekcióban mutatkoznak be azok az informatikai cégek, amelyek a TDM szervezetek és a turisztikai szolgáltatók számára fejlesztették, illetve fejlesztik ki szolgáltatásaikat. Bemutatásra kerülnek foglalási rendszerek, mobil informatikai megoldások, amelyek a turisztikai információszolgáltatást vannak hivatva szolgálni.

Tourinformok, TDM-ek

Jelenleg közel 150 Tourinform iroda van az országban, részben önkormányzati fenntartásban, részben már a TDM-ek irányításában. A tapasztalatok megvitatása, a Tourinform irodák hatékonyságának a növelése és a TDM rendszerben a Tourinform irodák helyének kijelölése nagyon fontos feladat.

Részletes program és regisztráció a http://tokajikonferencia.destour.info.hu/ weboldalon.

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu