Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. március 1.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Kulcskérdésekről tárgyal az EU Régiók Bizottsága
A tanácskozás első napján nyílik meg Gödöllő bemutatkozó kiállítása

Az Európai Tanács elnöke, Hermann Van Rompuy kinevezése óta első alkalommal szólal fel a helyi és regionális önkormányzatok képviselői előtt az EU Régiók Bizottsága (RB) plenáris ülésén, május 11-én Brüsszelben, az Európa Parlamentben. Az ülés során három olyan véleményt is elfogad majd a Régiók Bizottsága, amely Európa egyik legfontosabb szakpolitikája, a közös agrárpolitika (KAP) reformjával foglalkozik.


Az egyik véleménytervezet a 2013 utáni új KAP-ra irányuló javaslatokat tárgyalja, egy másik a minőségi termékek szerepével, a harmadik pedig a tejpiaci szabályozás reformjával foglalkozik. Emellett a plenáris ülés két olyan témát is tárgyal majd, amely kulcskérdés az európai regionális és helyi önkormányzatok számára. Az egyik az, hogy az alapvető közszolgáltatások - például a vízellátás, a hulladékkezelés vagy az egészségügy - polgárok számára való biztosítása sokszor a szigorú uniós állami támogatási szabályokkal való összeütközés kockázatával jár. Az RB tagok Joaquín Almuniával, az Európai Bizottság versenypolitikáért felelős alelnökével vitatják majd meg ezeknek a - szolgáltatásokra vonatkozó - szabályoknak a megújítására irányuló legújabb terveket.

Az EU ugyanakkor átdolgozza a közbeszerzéseket szabályozó jogi keretét is, amely a regionális és helyi önkormányzatokra is vonatkozik, erről a témáról is tárgyalnak majd a polgármesterek és önkormányzati képviselők. Lesz még szó a katasztrófákra adott uniós válaszlépésekről valamint az EU fejlesztéspolitikájáról is.

A tanácskozás első napjának estéjén az Európai Unió Tanácsának magyar elnöksége keretében a „Gödöllő Európában - Európa Gödöllőn" című kiállítás megnyitóján vesznek részt a Régiók Bizottsága tagjai.

A napirend valamint a megvitatásra kerülő dokumentumok magyar nyelven is elérhetők az alábbi honlapon: https://toad.cor.europa.eu/CORAgendas.aspx?body=PLEN

A vitákat május 11-én 14.30 és 21 óra között, illetve május 12-én 9 és 13 óra között a Régiók Bizottsága honlapján (http://www.cor.europa.eu/) élőben közvetíti.

www.cor.europa.eu

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu