Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2022. november 27.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Kezelési díj helyett illetéket kell fizetnie a bankoknak
Nem az önkormányzati konszolidáció utáni kezelési költség, hanem egyszeri befizetési kötelezettség terheli majd a pénzintézeteket

Mégsem kell fizetniük az állam által átvállalt önkormányzati hitelek után a bankoknak a nemzetgazdasági miniszter által a 2013-as költségvetést módosító törvényjavaslathoz benyújtott módosító indítvány szerint.  A hét százalékos kezelési díjat a tranzakciós illetékből várt bevétel elmaradása miatt egyszeri befizetési kötelezettség válthatja ki, melynek összege a január-április hónapokra együttesen megállapított tranzakciós illeték összegének 208 százaléka.


A parlament honlapján olvasható indítvány alapján azonban megmarad az a lehetőség, hogy az önkormányzatoknál még fennmaradt adósságokat az állam átvállalja, de ebben az esetben feltétel lesz, hogy a bankok befizessék az átvállalt hitel 7 százalékát, egyben az átvállalás kezdeményezésének joga a bankoké lesz, ha azt az önkormányzat is támogatja.

A június 28-án adósságrendezés alatt álló önkormányzatok esetén az átvállalást az adósságrendezést követő 60 napon belül kezdeményezhetik, míg az adósságrendezés alatt nem álló önkormányzatok adósságának állami átvállalását szeptember 30-ig.

Az állam az adósságrendezés alatt nem álló önkormányzatoknál, a kezdeményezésre december 31-ig vállalja át a hitelt, de ennek feltétele, hogy a bank december 20-ig befizesse az állami költségvetésbe.

A devizában fennálló önkormányzati adósság után a banki 7 százalékot, a befizetés előtti napon közzétett MNB hivatalos devizaárfolyamon kell forintra átszámítani. Az eredeti javaslat a június 28-i MNB devizaárfolyamot rögzítette.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2022 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu