Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2022. november 27.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

A nyári táboroztatás önkormányzati feladat maradt
A Klik együttműködik az önkormányzatokkal a gyermekek nyári felügyeletének megszervezésében

A gyermekek nyári felügyelete, a napközis táborok megszervezése továbbra is a települési önkormányzatoknak a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló törvényből fakadó feladata - közölte a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) 2013. június 25-én az MTI-vel. Kiemelték: a nyári napközis tábor megszervezési kötelezettsége nem tartozik a köznevelési törvény és annak végrehajtási rendeleti szabályozási tárgykörébe, továbbá a Klik feladati körébe sem.


A központ azt írta, a nyári napközis tábor elsősorban a hátrányos helyzetű gyermekek napközbeni felügyeletének ellátását biztosítja, és az önkormányzati feladatellátás körébe tartozik.

Hozzátették, hogy a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ mindenhol, ahol erre igény mutatkozik, segít az önkormányzatoknak a gyermekek nyári napközbeni felügyeletének megszervezésében, rendelkezésre bocsátja az infrastrukturális hátteret és az adott településen a pedagógusfelügyeletet is, az önkormányzatokkal együttműködve.

Kitértek arra is, hogy a nyári napközis táborokban feladatot vállaló pedagógusok a saját döntésük alapján, a nyári szabadságuk terhére vehetnek részt ebben, de a központ felkérésre szívesen közvetít az önkormányzatok és a pedagógusok között.

A tankerületekhez eddig beérkezett igények alapján 422 állami iskola fogadja nyáron is a rászoruló gyerekeket, felügyeletükről mintegy 5500 pedagógus, pedagógiai munkát segítő gondoskodik - áll a közleményben.


Kunhalmi Ágnes
MSZP-s oktatáspolitikus június 25-én sajtótájékoztatón azt mondta: a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ nem gondoskodik megfelelően a gyermekek nyári felügyeletéről és étkeztetéséről, így ez sok helyen megoldatlan.

A szocialista párt elnökségi tagja kijelentette: a közoktatásban végrehajtott megszorítások miatt sok gyermek elhelyezése, étkezése nincs megoldva, a Klik ugyanis képtelen eleget tenni a korábban az önkormányzatok által ellátott feladatoknak. Közlése szerint szülőktől, pedagógusoktól és helyhatóságoktól is kaptak ilyen jelzéseket.

Hozzátette: ez újabb bizonyítéka annak, hogy az iskolák állami felügyelet alá vonása lényegesen több kárt okozott, mint amennyi haszonnal járt. A Fideszt és a kormányt arra szólította fel, biztosítsák a költségvetésben a gyermekétkeztetéshez és a tanulók nyári felügyeletéhez, napközijéhez szükséges összeget.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2022 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu