Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2022. november 27.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Halászati Programközpontot hoztak létre Gödöllőn
Tanyató mintaprogramot indított a Vidékfejlesztési Minisztérium

A „Komplex vidékfejlesztési lehetőségek a vízbázisok hasznosításán keresztül" elnevezésű szakmai tanácskozás keretében Halászati Génmegőrzési Kutató, Képzési és Szolgáltatási Programközpontot adtak át 2013. június 25-én, Gödöllőn. A Halászati Programközpontot a gödöllői Haszonállat-génmegőrzési Központ (HáGK, korábbi nevén KÁTKI), a Szent István Egyetem halgazdálkodási tanszéke, az Aranyponty Zrt. és az Iszapfaló Kft. hozta létre.


A partnerek célja egy olyan komplex szolgáltatási csomag kialakítása a magyar vízbázisok védelmére és hasznosítására, amely hozzájárul a vidék életminőségének és gazdasági potenciáljának növeléséhez.

A HáGK és együttműködő partnerei által szervezett szakmai rendezvényen ismertették a Tanyató-programot, amely a Vidékfejlesztési Minisztérium által támogatott kiemelt projekt keretében valósult meg, és gazdája a Halászati Programközpont. A program támogatja a tanyákon 50-200 köbméteres tavak kialakítását, amelyek alkalmasak haltermelésre, vízi szárnyasok természetes feltételek közötti tartására, de szerepük lehet az öntözésben és a csapadékvíz elvezetésében is.

A tanácskozáson V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár köszöntő beszédében elmondta: a Vidékfejlesztési Minisztérium évente 20-23 mintaprogramot indít el. A mintaprogramok, kiemelt projektek a vidéki élet egy-egy területére fogalmaznak meg fejlesztési javaslatokat, a tapasztalatok alapján pedig javaslatokat tudnak tenni a kormánynak. Az államtitkár hangsúlyozta azt is, hogy a programok sikeres működéséhez mindig kell egy segítő gazdasági szereplő.

Az államtitkár szólt az új halgazdálkodási törvényről is, amely - szabályozott keretek között - lehetővé teszi, hogy a falusi vendéglátásnak is része lehessen a horgász által kifogott hal. V. Németh Zsolt elmondta: tervezik, hogy idén a Tanyató-program megvalósításához a Tanyaprogram részeként lehessen támogatást kérni.

Bardócz Tamás, a VM főosztályvezetője az MTI-nek kifejtette: a minimum 50-100 köbméteres tanyató többfunkciós, hiszen szerepe lehet az öntözésben és a belvíz csökkentésében is. Nem tisztán önsegítő program, hanem a gazdasági tevékenységek egyfajta kiegészítése - tette hozzá. A főosztályvezető kiemelte, hogy az új halgazdálkodási törvény már segíti a Tanyató-program megvalósulását.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2022 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu