Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2022. december 4.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Állami kezelésbe vennének minden dunai védvonalat
Az Országos Vízügyi Főigazgatóság szerint egységes védekezési szervezetre és szemléletre van szükség

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) jogszabály-módosítást javasol annak érdekében, hogy a Duna völgyében ne lehessenek önkormányzati védvonalak, csak államiak - mondta az OVF vezetője a dunai árvízi helyzetet értékelő sajtótájékoztatóján 2013. június 25-én, Budapesten. Molnár Béla kiemelte, hogy egységes védekezési szervezetre és szemléletre van szükség. Fontos, hogy a hullámtérbe csak olyan épületek épülhessenek, amelyek nem jelentenek akadályt a védekezésben.


Molnár Béla szerint a sikeres árvízi védekezés alapja az volt, hogy nemcsak az állami, hanem az önkormányzati védvonalakra is átcsoportosítottak vízügyi szakembereket.

A dunai árhullámról elmondta, hogy a mérések szerint másodpercenként 10 500 köbméteres vízhozam meghaladta az 1954-es rekordot és az eddigi legnagyobb árhullám a folyón. Ezzel együtt egy védekezési helyszín sem szenvedett sem anyag-, sem emberhiányban - tette hozzá.   

Láng István, az Országos Műszaki Irányító Törzs vezetője hangsúlyozta: állami védvonal nem szakadt át. Nehezebb szituáció alakult ki az önkormányzatoknál, gondot okozott az is, hogy a településeknek nincs vízkár-elhárítási tervük.

A vízügynél most meghatározzák azokat a fejlesztéseket, amelyek a települések árvízi védelmét javítják - tette hozzá.

Az OMIT vezetője elmondta, a kétkedő vélemények ellenére beigazolódott, hogy hasznos volt a 27 homokzsáktöltő telep kialakítása. Az adatokat ismertetve beszélt arról, hogy a teljes vízügyi állomány 60 százalékát a Dunához csoportosították át. Az egész műszaki létszám a Dunán dolgozott, sokszor még a szükséges pihenőidőket sem tudták kiadni. Ez alapján az egyik tanulság az, hogy kevés a vízügyi műszaki szakember.

Hangsúlyozta, hogy a dunai árvíz tapasztalatai és adatai alapján több tervet készítenek és jogszabály-módosításokat javasolnak majd az árvizek minél hatékonyabb kezelése érdekében.

A Dunán egy hajón megtartott sajtótájékoztató végén a vízügyi főigazgató, az OMIT és az öt Duna menti vízügyi igazgatóság vezetője egy koszorút a Dunába dobva búcsúztatta el az idei dunai árvizet.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2022 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu