Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2022. december 4.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Mégsem fizettetnek hozzájárulást a pénzintézetekkel
A 40 milliárdos költségvetési bevételkiesést más formában pótolja majd a kormány

A Portfolio.hu információi szerint a kormány letett arról a tervéről, hogy az állam által az önkormányzatoktól átvállalt adósság után hét százalékos hozzájárulást fizettessen a bankokkal. A 40 milliárd forintos plusz költségvetési bevételt azonban mindenképp be akarja szedni a kormány, így a bankokat más formában fogja új teher sújtani.


A Portfolio.hu értesülései szerint a kormány meghátrál, és nem vezeti be a bankokra kivetendő hét százalékos különadót, amelyet az önkormányzatoktól átvállalt adósság után fizettetett volna meg a pénzintézetekkel. Vagyis teljes egészében teljesíti a 600 milliárdos átvállalt adósságot. Ez a teher első számításaink szerint 40-50 milliárd forintos terhet jelentett volna a szektornak.

A kormány azonban mindenképpen beszedné ezt az összeget a bankoktól, csak a módszeren változtatna. A bankok egyszeri terhelése tehát mindenképpen megvalósul, csak más formában.

Az idő sürget, ugyanis a jelenlegi parlamenti ütemezés szerint a képviselők 2013. június 28-án már szavaznak is a Varga-csomagról, amelynek része az új banki teher. Vagyis a kormány várhatóan zárószavazás előtti módosító javaslatot nyújt be az Országgyűlés előtt fekvő ötödik költségvetési módosításhoz.

Az intézkedés múlt heti bejelentése után voltak olyan vélemények, melyek szerint a bankok hét százalékos új különadója szelektív államcsődöt jelentene, amit a hitelminősítők sem fogadnának pozitívan.

Orbán Gábor, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára erről a Portfolio.hu-nak a múlt héten azt mondta: jogilag és időben is kettéválik az önkormányzati adósság átvállalása, illetve a bankok díjfizetési kötelezettsége, és nincs szó arról, hogy ez a bevételnövelő megoldás szelektív államcsődöt jelentene.

Forrás: Portfolio.hu

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2022 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu