Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2022. november 27.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Két éven belül teljesen becsatornázzák Budapestet
Kétszáznegyven kilométer szennyvízcsatorna épül a fővárosban, ebből kilencven a XVIII. kerületben

Aláírták a támogatási szerződést Budapest komplex integrált szennyvízelvezetéséről (BIKSZ) 2013. június 25-én. A projekt nettó beruházási összköltsége 34,1 milliárd Ft, ebből 27,6 milliárd Ft az uniós támogatás. Tarlós István főpolgármester az ünnepélyes aláíráskor elmondta: a következő két évben 240 kilométer szennyvízcsatorna épül Budapesten, ebből 90 kilométer a XVIII. kerületben.


Az ünnepélyes aláíráson Tarlós István felidézte, hogy hányatott sorsa volt a Budapest egészét érintő csatornázási projektnek az elmúlt tíz évben. Az európai uniós pályázati konstrukció többszöri módosulása miatt nem csupán a projekt nevét, hanem annak műszaki tartalmát is többször módosítani kellett. A főváros 2011-ben kötött társulási megállapodást Budaörs önkormányzatával, a KEOP (Környezet és Energia Operatív Program) támogatási előírásainak megfelelően.

Tarlós István emlékeztetett rá, hogy a kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánította a BIKSZ-projektet, ezzel elősegítve, hogy a hatósági ügyeket gyorsabban és gördülékenyebben intézhessék, valamint hozzájárult a felek által ma aláírt támogatási szerződés megkötéséhez.

A főpolgármester elmondta, hogy a következő két évben körülbelül 240 kilométer szennyvízcsatorna épül Budapesten, ebből 90 kilométer a XVIII. kerületben. Hozzátette: az érintett kerületek az építési költségek hat százalékának megfizetését vállalták.

Tarlós István hangsúlyozta: a beruházás költségei nem terhelik a lakosságot, a főváros ugyanakkor elvárja, hogy minél többen csatlakozzanak a szennyvízelvezető rendszerhez.

Körtvély Zoltán, a Nemzeti Környezetvédelmi és Energia Központ Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója arról számolt be, hogy jelenleg mintegy 200 szennyvíztisztítással és elvezetéssel összefüggő beruházás van folyamatban. Mint mondta, az uniós és a hazai jogszabályok értelmében Budapesten és környékén teljes körűen meg kell oldani a csatornázást. Nagykovácsi, Remeteszőlős, Budakalász, Üröm, Gyál, Vecsés, Üllő, Kerepes, Kistarcsa és Nagytarcsa Budaörssel kiegészülve alkot egy szennyvízelvezetési agglomerációt, az ott keletkező szennyvíz tisztítását az észak-pesti, a dél-pesti és a központi szennyvíztisztító telepeken végzik.

Körtvély Zoltán elmondta: az agglomerációt is magában foglaló társulás célja, hogy Budapesten és környékén minél nagyobb számban bekapcsolják a vezetékes szennyvízelvezetés és tisztítás rendszerébe a csatornázatlan lakásokat. Hozzátette: 2015-ig 237 ezer 396 folyóméter csatorna és több mint 13 ezer csatornabekötés épül, ami 42 ezer lakosnak biztosítja a szolgáltatást.

A támogatási szerződést az ügyvezető igazgató Orbán Gyöngyivel, a Budapest-Budaörs Szennyvízelvezetési Beruházó Önkormányzati Társulás elnökével írta alá.

Forrás: budapest.hu

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2022 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu