Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. április 20.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Az önkormányzatok szerint több rendőr kell
Mindent meg kell tenni a települések közbiztonságának védelméért

A hazai közbiztonsági helyzetről tartottak konzultációt az önkormányzati szövetségek részvételével május 9-én, Belügyminisztériumban. A tanácskozáson Dr. Hatala József országos rendőrfőkapitány beszámolt a települések közbiztonsági helyzetéről, míg a települési önkormányzatok képviselői egyértelművé tették, hogy a magyar városok, falvak rendjének biztosításához mind több rendőrre van szükség. Nagyon hiányzik sok ezer tapasztalt rendőr.


A szocialista kabinetek nyolcévnyi kormányzása alatt a közbiztonság romlásnak indult, amely 2010-re már tarthatatlan állapotot idézett elő. A nemzeti együttműködés kormánya ezért a közbiztonság helyreállítását kiemelt célként jelölte meg a kormányprogramban.

Az önkormányzatok elismerik, hogy a Belügyminisztérium az elmúlt egy évben határozott lépéseket tett a rend helyreállításáért. A „három csapás" törvénnyel az erőszakos bűnözés visszaszorítása érdekében történt előrelépés, míg a szabálysértési törvény szigorításával a kis értékű lopások elkövetőivel szemben is hatékonyan lehet már fellépni. A rendőrség felderített számos uzsora bűncselekményt, és több, ebből élő bűnbandát számolt fel. Sorozatrablók kerültek elfogásra, valamint a kábítószernövényeket termesztő külföldi bűnözők csoportjait is sikerült visszaszorítani. Számos területen javult a közbiztonság.

Az önkormányzatok támogatásukról biztosítják a magyar kormány rendteremtő lépéseit. Felkérik a kormányt, hogy tegyen meg mindent annak érdekében, hogy még több rendőr teljesítsen szolgálatot a települések közbiztonságának védelme érdekében. A helyhatóságok szerepe alapvető Magyarország közbiztonságának fenntartásában, véleményük ezért is megkerülhetetlen a nemzeti együttműködés keretében - derül ki a Belügyminisztérium Sajtóosztálya és a kormany.hu tudósításából.

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu