Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2022. november 27.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Tízmilliárdos visszatérítést kértek az önkormányzatok
A települések az árvízi védekezés teljes költségét is megkaphatják

Kilencvenöt, az árvízben közvetlenül érintett település adott be pályázatot vis maior-támogatásra, az önkormányzatok összesen 9 milliárd 723 millió forint visszatérítését remélik - közölte 2013. június 20-án az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Az OKF kiemelte: az önkormányzatok akár az árvízi védekezés teljes költségét megkaphatják a vis maior-keretből, ha a károk a kormány által kihirdetett árvízi veszélyhelyzet időszakában és területén keletkeztek.


Az árvízi védekezésben közvetlenül érintett 96 település közül a védekezés kezdetétől számított hétnapos határidő lejártáig 95 település adott be vis maior-pályázatot. (A Komárom-Esztergom megyei Tokodaltáró nem igényelt támogatást, mert ott a védekezés minimális költséggel járt.) A nem közvetlenül érintett 18 település közül azok pályázhattak, amelyek kitelepített embereket fogadtak be, és így járulékos költségeik keletkeztek.

Az eljárást ismertetve azt írták: a területileg illetékes kormányhivatal a katasztrófavédelem szakembereivel együtt hét napon belül meggyőződik arról, hogy az adott település valóban védekezni kényszerült-e a dunai árvíz idején, és mindarra, ami akkor történt, a lakosság életének és anyagi javainak megóvása érdekében volt-e szükség.

Ezután, a pályázat benyújtásától számított 30 napon belül történő helyszíni ellenőrzéskor azt vizsgálják meg, hogy a dunai árhullám idején keletkezett többletkiadás valóban a védekezéssel, majd a helyreállítással függ-e össze, valamint a pályázatban feltüntetett összegeket alátámasztják-e megfelelő dokumentumok és számlák. A vizsgálatok eredményei alapján a támogatás kifizetéséről a Belügyminisztérium dönt - tették hozzá.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2022 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu