Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2022. november 27.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Hamarosan trafikosok lehetnek a „Mészárosokból”
A felcsúti polgármester közvetlen környezetéig ér a trafikbotrány

Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester testvére, Mészáros János fideszes önkormányzati képviselő, illetve az alpolgármestere, Mészáros László családi üzletei árulhatják a dohányt az Auchan áruházaiban - írja a Népszabadság.


Mészáros László felcsúti alpolgármester közéleti elfoglaltsága mellett a cégadatok szerint eddig csak focicsapatok mögött álló cégekben volt ügyvezető. A lap szerint Mészáros Lőrinc és Mészáros László - aki csupán névrokona a polgármesternek - gyakorlatilag együtt jöttek-mentek a focicsapatoknál: nagyjából addig volt Mészáros László ügyvezető a tatabányai és a kazincbarcikai focicsapatnál, amíg Mészáros Lőrinc volt a résztulajdonos. A polgármester persze nem csak ezeknél a csapatoknál volt érintett: a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiát vezette. Idén februárig volt a Puskás Futball Club Kft. ügyvezetője - ezen a poszton Mészáros László váltotta.

Mészáros Roland is pályázott a trafiktenderen - a cikk szerint ő Mészáros László fia. A 25 éves vállalkozónak ismert üzleti múltja nincs, ennek ellenére Csömörön, Dunakeszin, Fóton, Törökbálinton és Miskolcon nyerte el a dohánykereskedelem jogát. Valószínűleg ő - illetve cége - lesz az Auchan dohányárusító partnere ezeken a településeken.

A 2012 végén alapított családi cég, az édesanyjával közösen létrehozott Lando-Ker Bt. májusban jegyzett be öt új fióktelepet, mindet az elnyert koncessziós területeken található Auchan áruházak címén.

A trafikpályázaton győztesek listáján Mészáros János is megtalálható, aki szintén a maximális, öt koncessziót nyerte el, ráadásul olyan településeken (Budakalász, Budaörs, Budapest XI. kerület, Kecskemét és Szeged), ahol a francia üzletláncnak van áruháza. A Népszabadság információja szerint ő azonos azzal a Mészáros Jánossal, aki Mészáros Lőrinc testvére, egyébként pedig önkormányzati képviselő Felcsúton. 

Az Auchan kommunikációs osztályán elmondták: az volt a céljuk, hogy továbbra is kapható legyen a dohánytermék az áruházak üzletsorain. Piaci források szerint az Auchan üzletsori dohánybutikban eddig is el lehetett érni 20-30 millió forint körüli havi forgalmat. A dohányboltok számának korlátozásával ez növekedhet, míg a kötelező tízszázalékos árrés bevezetésével a profitráta emelkedik meg.

Forrás: Népszabadság - Világgazdaság

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2022 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu