Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2023. december 10.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Tizenöten kapták meg a Budapest díszpolgára címet
A fővárosban az elmúlt két és fél évben a konszolidáció volt a legfontosabb – mondta ünnepi beszédében Tarlós István

Tizenöten kapták meg 2013. június 19-én a Budapest díszpolgára címet, az elismeréseket Tarlós István főpolgármester adta át a díjazottaknak a szabadság napja alkalmából tartott ünnepi közgyűlésen. A főpolgármester felidézte: a polgári kormány tíz éve ezért nyilvánította nemzeti emléknappá június 19-ét, Budapest Főváros Közgyűlése pedig úgy határozott, hogy szintén ezen a napon adják át a díszpolgári címeket.


„Ma már biztonsággal kijelenthetjük, hogy az élhetőbb város megteremtésének útján járunk" - hangsúlyozta az ünnepségen Tarlós István, emlékeztetve arra, hogy már nem látszik annyira drámainak a helyzet, mint 2010 őszén, amikor alapvető szolgáltatások összeomlásával is kellett számolni, de „még nem jutottunk túl a nehezén". Tarlós István aláhúzta, Budapest továbbra is népszerű a világban, zenei, művészi élete elismert, a magyar főváros nemzetközi minősítése több mutató alapján egyértelműen javult az utóbbi három évben.

 „Budapesten az elmúlt két és fél évben a konszolidáció volt a legfontosabb. Pótoltuk a buszokat, befejezzük a metrót, megépítjük az új gátakat, nagyszabású fejlesztéseket indítunk útjukra. Újítjuk a város gazdasági teljesítőképességét, megbecsüljük, támogatjuk kulturális életét" - hangsúlyozta.  Tarlós István hozzátette: a cselekvéshez jó példázatok, remek alkotó, tudományos, művészi és sportteljesítmények kellenek, ez fejeződik ki a most kitüntetendő díszpolgárok életútjában is. Tarlós István köszönetét fejezte ki az ellenzéknek, amiért a most kitüntetettek valamennyiét minden fővárosi képviselő támogatta szavazatával a díj odaítélésekor.

Díszpolgári címet kapott:

Dr. Dávid Katalin művészettörténész, Halász Judit színművész, Kurutzné Dr. Kovács Márta egyetemi tanár, Schubert Éva színművész, Dömötör Zoltán olimpiai bajnok vízilabdázó, úszó, Dr. Gschwindt András egyetemi adjunktus, Dr. Khirer Vilmos pápai prelátus, az egyházi bíróság helynöke, Kóbor János előadóművész, az Omega együttes énekese, Dr. Leél-Őssy Szabolcs egyetemi docens, a földtudományok kandidátusa, Dr. Merkely Béla egyetemi tanár, Mécs Károly színművész, Szenthelyi Miklós hegedűművész, Bozsik József, az Aranycsapat labdarúgója, Hidegkúti Nándor, az Aranycsapat és az MTK labdarúgója, valamint Václav Havel író, politikus, a Cseh Köztársaság volt elnöke.

Forrás: budapest.hu

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2023 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu