Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2022. november 27.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Végéhez ért az árvízi védekezés, zajlik a helyreállítás
A védekező települések közül 43-ban már befejeződtek, 52-ben még folynak a mentesítési munkálatok

Befejeződtek az árvíz elleni, védelmi jellegű tevékenységek és intenzíven zajlanak a helyreállítási munkák az országban - mondta Bakondi György helyreállítási megbízott Nagymaroson. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) vezetője a 2013. június 18-i országos záró adatokat ismertetve elmondta: az állami védművek több mint 42 százalékát bontották már le, és a védekező települések közül 43-ban fejeződtek be és 52-ben folynak még a helyreállítási-mentesítési munkálatok.


Bakondi György tájékoztatása szerint az árvíz miatt 1570 embernek kellett elhagynia az otthonát, de 976-an már hazatérhettek. Az ár levonulása után 150 kilométernyi utat nyitottak meg, az érintett utak 90 százalékát. A főigazgató közölte: a MÁV-nál a pályatestjavítás és-ellenőrzés 28 százalékon áll, mert itt speciális szakértelemre van szükség. Hozzátette: 75 százalékban visszakapcsolták az áramot. Bejelentette azt is, hogy megszűnt a hajózási korlátozás a Dunán.

A főigazgató elmondta, hogy 58 településen fejezték be a fertőtlenítést, mentesítést, ez az összes érintett település 65 százaléka. A munkálatokban 386 ember 45 speciális eszközzel vett részt. Szólt arról is, hogy a szúnyogirtás mintegy 16 ezer hektáron fejeződött már be, a mentesítendő területek 17 százalékán.

A miniszterelnöki megbízott kitért arra, hogy Orbán Viktor kormányfő kérésének megfelelően tájékoztatást kért valamennyi olyan polgármestertől, aki részt vett a védekezésben, tapasztalataikról, javaslataikról. „Ezek már beérkeztek a megyékhez, jelenleg az összesítésük zajlik" - tette hozzá.

Közölte: ugyancsak megkezdődött a gátrendszerek állapotának és a védendő terepszakaszoknak a felmérése annak érdekében, hogy növeljék a Duna menti települések biztonságát, illetve hogy a védett érték és a ráfordítás aránya javuljon. A munka június végére fejeződik be.

Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott, a megyei védelmi bizottság elnöke arról számolt be, hogy a megyében az árvíz miatt korábban lezárt utak mindegyike járható, továbbá ahol arra szükség volt, a fertőtlenítést elvégezték, a homokzsákok háromnegyedét visszabontották. Kiemelte: Pest megyében milliós nagyságrendben helyeztek el homokzsákokat, sokkal felkészültebben várták az árt, mint 2006-ban. Hozzátette, hogy idejében kezdődött meg a felkészülés, és bőven rendelkezésre álltak az eszközök.

A kormánymegbízott közölte: Pest megyében az árvíz miatt mintegy 800 embernek kellett elhagynia a lakóhelyét, közülük hatszázan már hazatérhettek. Kétszáz ember - a budakalászi, illetve a sződligeti otthonok lakói - a következő napokban tehetik ezt meg, az ő esetükben különös figyelemre van szükség, hiszen fogyatékkal élő emberekről van szó.

A megyében két - nagymarosi - ember ingatlanja károsodott olyan mértékben, hogy oda csak hosszabb idő elteltével térhetnek majd vissza, ők jelenleg rokonoknál laknak.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2022 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu