Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2022. november 27.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Nem kérnek a menekülttáborból Vámosszabadi lakói
Az önkormányzat szerint a tábor aránytalanul nagy érdeksérelmet jelentene a településnek

Nem akar menekülttábort Vámosszabadi, ezért a település önkormányzata 2013. június 18-én éjjel úgy döntött, felkéri a kormányt, hogy azonnal álljon el a tervtől, amely szerint 216 bevándorló elhelyezésére alkalmas tábort alakítanak ki, az egykori határőr laktanya területén. A település vezetői közmeghallgatást tartottak, a vámosszabadiban élők pedig félnek a befogadó állomástól.


Az önkormányzati testület június 18-án éjszaka szavazta meg, hogy nem járul hozzá a szomszédba tervezett menekült tábortól, amelynek ötletét a múlt héten jelentette be a bevándorlási hivatal vezetője. A bejelentést gyors cselekvés követte, mert már el is indult a leendő létesítmény dolgozóinak toborzása. A kormányzat szerint az új táborban olyan bevándorlókat helyzenének el, akik nem jelentenek kockázatot, ezért nincs szükség menekültügyi őrizetre. 

Vámosszabadi képviselő-testülete azonban kockázatokat lát. Az éjszaka meghozott határozatuk szerint a menekülttábor aránytalanul nagy érdeksérelmet jelent, mert a településre az elmúlt évtizedben „biztos egzisztenciával rendelkező középosztály" költözött. Az új tábor viszont biztosan az ingatlanok értékcsökkenését és a település vonzerejének visszaesését okozza majd. Példaként egy 120 munkahelyet teremtő vállalkozásról beszélt Vámosszabadi alpolgármestere, Kukorelli Norbert, amely attól tette függővé az üzem megépítését, hogy lesz-e menekülttábor. 

Az önkormányzati levél szerint a helyszín amúgy sem biztonságos, mert kétszáz méterre van a magyar-szlovák határtól, gyalogos megközelítése pedig balesetveszélyes, mert csak egy időnként járhatatlan földút vezet az egykori határőr laktanyához, vagy a kamionokkal zsúfolt, padka és járda nélküli 14-es főút. Ezért Vámosszabadi vezetése most határozottan kéri a kormányt, hogy felejtse el a menekülttábort.

Forrás: MTI - Kurir.hu

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2022 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu