Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2022. november 27.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Sólyom László veheti át a Magyar Szabadságért díjat
Díjátadással és ünnepi műsorral emlékeznek Gödöllőn a Magyar Szabadság Napjára

Idén Sólyom László, volt köztársasági elnöknek, az Alkotmánybíróság első elnökének ítélte oda idén a Magyar Szabadság Napja Alapítvány Magyar Szabadságért díját, amit a kitüntetett 2013. június 29-én, Gödöllőn vehet át. A díjátadás után kerül sor a Magyar Szabadság Napja ünnepi műsorára, melyben Gémesi György, Gödöllő polgármestere mond beszédet, majd Koltay Gergely - Szűts István: „Honfoglalás - A szabadság legyél te magad" című darabját láthatják az érdekélődők.


A 2000-ben Gémesi György, Gödöllő polgármestere és Koltay Gábor filmrendező által alapított Magyar Szabadságért díjat minden évben olyan személyiségek kaphatják meg, akik az elmúlt évtizedekben nagymértékben hozzájárultak Magyarország függetlenségéhez, demokratikus fejlődéséhez, alkotásaikkal, tevékenységükkel a magyarság megmaradását szolgálják.

A rangos kitüntetést - amelyet eddig többek között Nemeskürty István író, Makovecz Imre építész, Sebestyén Márta énekesnő, Duray Miklós, a szlovákiai Magyar Koalíció Pártja elnöke, Tempfli József nagyváradi megyés püspök és Grosics Gyula, az Aranycsapat kapusa vehették át - idén Dr. Sólyom László volt köztársasági elnöknek ítélte oda a díj kuratóriuma.

Az indoklás szerint Sólyom László az 1980-as évektől következetesen kiállt a demokrácia megteremtéséért, fenntartásáért és a magyarság érdekeiért. A Duna Körben részt vett a bős-nagymarosi vízlépcső elleni megmozdulásokon, jelentős szerepet játszott az 1987-es lakiteleki találkozón, ahol a Magyar Demokrata Fórum (MDF) egyik alapító tagja lett. Állandó résztvevője és szakértője volt az Ellenzéki Kerekasztal és a Nemzeti Kerekasztal tárgyalásainak. 1989-től az Alkotmánybíróság első elnökeként, majd 2005-től köztársasági elnökként megőrizte függetlenségét, mindig ügyelve arra, hogy a szakmai és politikai kérdések ne keveredjenek össze.

A Magyar Szabadságért díj átadására 2013. június 29-én 18 órakor kerül sor a gödöllői Erzsébet Királyné szállodában (Dózsa György út 2.), amelyet a Magyar Szabadság Napja alkalmából rendezendő ünnepi műsor követ, 20.30 perckor a gödöllői Alsóparkban felállított Világfánál. A szovjet csapatok 1990. június 19-i Magyarországról történő kivonulásának, az ország függetlensége visszanyerésének emléknapján Gémesi György mond ünnepi beszédet, majd Koltay Gergely - Szűts István: „Honfoglalás - A szabadság legyél te magad" című darabja lesz látható, az ExperiDance Tánctársulat és a Szigetszentmiklósi Sziget Színhát művészeinek közreműködésével.

MP

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2022 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu