Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2022. december 4.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Önkormányzati együttműködés az idősek érdekében
Összetett programmal vonnák be az időskorúakat a közösségi életbe

Tizennégy önkormányzat kötött együttműködési keretmegállapodást az idősek helyzetének javításáért 2013. június 17-én, Budapesten. Az összetett program célja, hogy az időseket bevonják a közösségi életbe, és tehermentesítsék az ellátórendszert, s hogy az érintett önkormányzatok a továbbiakban is megosszák egymással tapasztalataikat.


Csonka Ernő, a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal elnöke köszöntőjében arról beszélt: a közigazgatási reformok legfontosabb célja az életminőség javítása, a közszolgáltatás színvonalának emelése, továbbá az azokhoz való egyszerűbb hozzáférés. Felidézte az átalakítás eddigi lépéseit, és szólt arról, hogy a csúcspont év végén lesz, amikor a jelenlegi 29 mellett több száz kormányablak jön létre, az intézhető ügytípusok száma pedig 70-ről mintegy 2500-ra nő.

Az önkormányzati együttműködést kezdeményező Hoffmann Tamás (Fidesz-KDNP), Újbuda polgármestere arról számolt be, hogy a több mint 130 ezres kerületi lakosságból 40 ezren betöltötték a 60. életévüket, ezért fontosnak tartották, hogy pályázati forrás bevonásával elindítsák a 60+ nevű programot. Hozzátette, a cél, hogy programokkal, új közösségek létrehozásával elejét vegyék az elmagányosodásnak, ezzel együtt pedig tehermentesítsék az ellátórendszert.

A polgármester jelezte, hogy a közösségfejlesztés településrész vagy érdeklődés alapján szerveződik, s nagy szerepet szánnak a tudás továbbadásának. Utóbbi kapcsán kifejtette: az idősek a megszerzett szaktudásukat adhatják át a fiatalabbaknak, míg azok például informatikai készségeket taníthatnak meg. Hoffmann Tamás elmondta, hogy az egészségügyi alapprogramok sportlehetőségeket is kínálnak - köztük tornát, úszást, nordic walkingot -, a kulturális programok között pedig szenioroknak szervezett alkotótáborok, színház szerepel.

Létrehoztak egy 60+ programközpontot is, amely fotókiállításoknak, szakköröknek ad otthont. A polgármester szólt arról is, hogy egy másik elnyert pályázat révén az 50 év felettiek felé is nyitnak, s megfelelő vállalkozási környezet kialakításával az álláskeresőket segítik.

A keretmegállapodást Győr, Miskolc, Szolnok, Nagykőrös, Tatabánya, Nagykanizsa, Pusztaederics, valamint Budapest III., IX., XIII., XIV., XV. és XXI. kerülete írta alá a XI. kerülettel. A megállapodás célja, hogy az érintett önkormányzatok a továbbiakban is megosszák egymással tapasztalataikat.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2022 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu