Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2022. november 27.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Öt hónap múlva bezárhatják a józsefvárosi piacot
A VIII. kerület önkormányzata négymilliárdos fejlesztést tervez a bűnözés melegágyának számító Négy Sárkány piac helyén

A józsefvárosi piac üzemeltetője bérleti szerződésének felmondását kéri Kocsis Máté (Fidesz-KDNP) polgármester a tulajdonos Magyar Nemzeti Vagyonkezelőtől és a MÁV Ingatlangazdálkodási Igazgatóságától. A VIII. kerület vezetője 2013. június 16-i sajtótájékoztatóján bejelentette: mindkét felet nyomatékosan kéri, hogy vegye figyelembe a vonatkozó közbiztonsági, adóhatósági problémákat, és kezdeményezze a felmondást.


A szerződéshez 150 napos felmondási idő kapcsolódik, így legkorábban öt hónap múlva zárhat be a Négy Tigris piac.

A kezdeményezésről a józsefvárosi képviselő-testület június 12-én egyhangúlag elfogadott támogató határozatot hozott. Kocsis Máté a feketepiac melegágyának nevezte a területet, és jelezte: az önkormányzat hosszú ideje elkötelezett a bezárás mellett, amelyet eddig a helyzet jogi bonyolultsága akadályozott.

A polgármester szerint a piac évente 15 milliárd forint adóbevétel-kiesést jelent, és nemcsak a kerület, hanem egész Budapest egyik bűnügyi gócpontja. Hozzátette: a tisztességes eladók ezután is teret kapnak Józsefvárosban, van igény az olcsó árukra, ezért az, aki a jogszabályokat betartva működik, könnyített eljárásban, kedvező feltételekkel kaphat megfelelő üzlethelyiséget a kerületben.  

Négymilliárdos fejlesztést terveznek

Kocsis Máté utalt arra is, hogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetemet a Ludovika kampuszban helyezik el, és noha továbbra is közpark marad a terület, az önkormányzat a józsefvárosi piac területén bővítené a sportolási és kulturális lehetőségeket. Az erre vonatkozó tervek elkészültek, mintegy 4 milliárdos fejlesztést terveznek a mostani piac területén.


A főváros sötét foltja

A sajtótájékoztatón Tóth Tamás, Budapest rendőrfőkapitánya arról beszélt: a Kőbányai úti piac rendőri szempontból is a főváros egyik sötét foltja, a piacon a hatóság bevonása nélkül intézik el a nézeteltéréseket, gyakori a leszámolás, a bosszú. A statisztikai adatok szerint az elmúlt fél évben 200 bűncselekmény történt, de sok esetről nincs is tudomása a rendőrségnek.

Rengeteg a hamis áru

Demeter Tamás, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) bevetési főigazgatója közölte: ezzel megegyezőek a NAV tapasztalatai is. Mint mondta: az árusok legfeljebb 1-2 millió forint értékű árukészletet tartanak a helyszínen, és gyakran csak a mintadarabokat helyezik ki, amelyekre aztán embertelen körülmények között, a konténerekben varrják fel a kért márkajelzést. A főigazgató tájékoztatása szerint évente 50-100 millió forint közötti értékű árut foglal le a hatóság, amelyek többsége hamis ruházati cikk, szerzői jogot sértő termék.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2022 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu