Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2022. november 27.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Kezdődik az árvízkárok felmérése és a helyreállítás
Az első a közlekedés biztosítása, ezután következik az elöntött területek mentesítése és a szúnyogirtás

A közutak és a vasútvonalak felszabadítását nevezte a legsürgősebb feladatnak az árvízi helyreállítási megbízottnak kinevezett Bakondi György országos katasztrófavédelmi főigazgató a 2013. június 13-i kormányszóvivői sajtótájékoztatón. Giró-Szász András kormányszóvivő a tájékoztatón elmondta, hogy a kabinet keddi döntése értelmében megkezdődik az árvíz okozta károk felmérése és a helyreállítás.


Bakondi György hangsúlyozta, a soha nem látott áradás Európa más országaiban áldozatokat követelt, ezzel szemben Magyarországon emberélet nem került veszélybe, miután Magyarország jól felkészült az árvízre. A kormány megtette a szükséges intézkedéseket, hogy védje az embereket és a vagyontárgyakat; mindemellett a mostani összefogásra emberemlékezet óta nem volt példa - jelentette ki.

Bakondi György ismertetése szerint 707 kilométeres szakaszon jelenleg is tart az árvízi védekezés, az éjszaka ez 61 települést érintett. Június 12-ig több mint 10 millió homokzsákot használtak fel. A helyreállításra 807 kilométeres szakaszon van szükség, a feladatokat június 12-én egyeztették az érintett tárcákkal és a szakhatóság szakértőivel. Az árvízi helyreállítási megbízott 13-án a megyei kormányhivatalok vezetőivel egyeztette a feladatokat.

Bakondi György a helyreállítás folyamatát ismertetve a legsürgősebb feladatnak a közutak és vasútvonalak felszabadítását, a közlekedés biztosítását nevezte, majd fontossági és időrendi sorrendben az elöntött területek mentesítését, a szúnyogirtást és a településeken létesített ideiglenes védművek visszabontását sorolta fel. Utóbbival kapcsolatban kifejtette: lerakókat jelölnek ki, ahol a védekezéshez használt homokot le lehet tenni.

Hozzátette: ezeket és fertőtlenítés után a zsákokat is az önkormányzatok megkaphatják. Ezt követi a településen kívüli ideiglenes védművek visszabontása, ezt megyei szinten szervezik, a munkálatokban közfoglalkoztatottak és a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága szervezésében elítéltek is közreműködhetnek. Ennél is hangsúlyosabb, hogy a közútkezelők gondoskodjanak a szállítási feladatok zökkenőmentes végrehajtásáról - mondta.

Kitért arra is, hogy ki kell javítani a megsérült utakat és védműveket. Bakondi György ismertette azt is: mezőgazdasági károk elöntéstől keletkezhettek, illetve attól, hogy a védekezés során letaposták a földeket. Hozzáfűzte: 46 ezer hektárnyi területről van szó, amelynek zöme erdő. A védelmi költségekről szólva elmondta: azok egy része az önkormányzati védekezés költsége.

A folyamat: a helyhatóságok bejelentik igényüket, a katasztrófavédelem és a megyei kormányhivatal az igényelt összeg indokoltságát haladéktalanul, egy nap alatt elbírálja, majd az önkormányzatoknak 30 napjuk van a tételes elszámolásra. A költségek másik csoportja az állami költségeket jelenti.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2022 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu