Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2022. november 27.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Már jogerősen is okiratot hamisított a volt miniszter
Gyenesei Istvánt kilencszázezer forintos pénzbüntetésre ítélte a Kaposvári Törvényszék

Jogerősen is pénzbüntetésre - 900 ezer forint megfizetésére - ítélte magánokirat-hamisítás miatt Gyenesei Istvánt, a Somogyért Egyesület elnökét, volt önkormányzati minisztert 2013. június 13-án a Kaposvári Törvényszék. A bíróság döntésével helybenhagyta az ügyben első fokon eljáró Kaposvári Járásbíróság határozatát. 


A Gyurcsány-kormány önkormányzati miniszterét, a Somogyért Egyesület színeiben korábban megyei közgyűlési elnökként és országgyűlési képviselőként is tevékenykedő Gyenesei Istvánt azért marasztalta el a bíróság, mert 2011 őszén, miután Ormai István (Nagyatádért), Nagyatád polgármestere kilépett a Somogyért Egyesületből, az érintett politikus tudta nélkül adta be a Somogyért Egyesület delegáltjaként 2010-ben a Somogy Megyei Közgyűlésben mandátumhoz jutó Ormai István lemondó nyilatkozatát a választási bizottsághoz.

A másodfokú tárgyaláson Gyenesei István nem jelent meg. Védője, Bárándy Péter korábbi igazságügy-miniszter a járásbíróság ítéletét megalapozatlannak tartva ezúttal is felmentést, illetve hatályon kívül helyezést kért. A másodfokon eljáró törvényszéki tanács álláspontja szerint azonban az elsőfokú bíróság döntése megalapozott volt. Gyenesei István ellen - pénzbüntetés kiszabását kérve a bíróságtól - a Székesfehérvári Városi Ügyészség emelt vádat. A per múlt év szeptemberében kezdődött meg a Kaposvári Járási Bíróságon.

A vád szerint Gyenesei István a Somogyért Egyesület elnökeként 2011. szeptember 14-én a Somogy Megyei Területi Választási Iroda vezetőjének egy olyan valótlan tartalmú iratot adott át, amely szerint Ormai István, a Somogyért Egyesület korábbi alelnöke lemond megyei közgyűlési mandátumáról. 

Két nappal később Ormai István írásban azt közölte a területi választási bizottsággal, hogy a beadott lemondó nyilatkozatra az azon lévő 2011. szeptember 12-i dátumot nem ő írta rá. Egyúttal azt is bejelentette, nem mond le a mandátumáról. A két, egymásnak ellentmondó dokumentum alapján a Somogy Megyei Területi Választási Bizottság feljelentést tett ismeretlen tettes ellen magánokirat-hamisítás miatt.

Gyenesei István korábban a bíróságon az egyesület alapszabályára hivatkozva közölte: a kilépést írásban kell bejelenteni az egyesület elnökségének, amit Ormai István szeptember 12-én tett meg. Ennek alapján érvényesítették a lemondó nyilatkozatát, és nyújtották be a mandátumról való lemondását. (A mandátumot szerző három egyesületi tag a 2010. október 6-án kelt írásbeli nyilatkozatában felhatalmazta az elnökséget, hogy ha bármelyikük kilép az egyesületből, akkor érvényesítsék - azaz lássák el a kilépés dátumával - a mandátumról való lemondásról szóló nyilatkozatukat.)

A perben tanúként meghallgatott Ormai István azt mondta, amikor az egyesület 2011 májusában megtartott közgyűlésén bejelentette, hogy lemond az egyesületben betöltött tisztségeiről, azt egyúttal a kilépésének is tekintette, és erről a megyei közgyűlést is tájékoztatta. A Somogyért Egyesület beadványával a Somogy megyei mellett az Országos Választási Bizottság, valamint a Legfelsőbb Bíróság (LB) is foglalkozott, és más-más okból, de azt minden szinten elutasították. Az LB határozata szerint Ormai István függetlenként továbbra is tagja a Somogy Megyei Közgyűlésnek.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2022 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu