Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2022. november 27.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Lehet, hogy ingyen takarították a havat a települések
350 önkormányzat vár 300 millió forintra – A Belügyminisztérium nem akar ugyanazért kétszer fizetni

Bár szorgalmasak voltak az önkormányzatok, amikor a márciusi hóhelyzetben nem önkormányzati fenntartású utakról is letakarították a havat, lehet, hogy most leshetik a pénzüket. Hiába kellene őket kifizetni a vis major alapból, a Belügyminisztérium dönthet úgy, hogy nem adja oda a kért összeget, mert például a hóeltakarítás nem a település megközelíthetőségét szolgálta. A Belügyminisztérium közleménye szerint a közútkezelőt azért fizetik, hogy takarítson, és nem fognak kétszer ugyanazért fizetni.


Könnyen lehet, hogy futhatnak a pénzük után azok az önkormányzatok, amelyek a márciusi rendkívüli hóhelyzetben a településhatáron túl is letakarították az utakat. A rendkívüli kiadást elvileg a vis major keretből lehet visszaigényelni, de még a Belügyminisztériumnak és a Nemzeti Fejlesztési tárcának is jóvá kell hagynia a kifizetéseket. Annak azonban megvan az esélye, hogy nem a települések javára döntenek - írja a Népszabadság.

Nagyjából 350 önkormányzat ezért feszülten várja a választ az igénylésekre, ugyanis összesen 300 milliót kértek költségeik fedezésére. Ez azt jelenti, hogy minden kérelmező település valamivel több, mint egy millió forintot költött olyan utakra, amelyeknek nem ő a kezelője.

A szaktárcák mielőtt odaadnák a támogatást megvizsgálják, hogy feltétlenül szükség volt-e a hóeltolásra, vagy ráért volna később is. Ha a takarítás nem az adott település megközelíthetőségét szolgálta, akkor dönthetnek úgy, hogy nem fizetnek, és az önkormányzatnak kell lenyelnie a költségeket. A Belügyminisztérium közleménye szerint a közútkezelőt azért fizetik, hogy takarítson, és nem fognak kétszer ugyanazért fizetni. A településvezetőknek még lehet, hogy 3 hónapot is várniuk kell egyáltalán magára az elbírálásra, mert ennyi időt kértek a miniszterek a válaszra.

Forrás: Népszabadság - Kurír

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2022 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu