Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2022. november 27.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Sikerült megegyeznie Nagykállónak és Érpataknak
Nincs már akadálya a közös önkormányzati hivatal megalakításának

Akár a „fehér füst" is felszállhatott volna a nagykállói városházáról a napokban, jelezvén, hogy végre megszületett a nagykállói és az érpataki önkormányzat közötti megállapodás, s immár semmi akadálya nincs annak, hogy pár hónapos csúszás után megalakuljon Nagykálló és Érpatak közös polgármesteri hivatala - írja a Szabolcs Online.


A 2000 lélekszám alatti települések március 2-ig önállóan egyezkedhettek, hogy mely településsel is akarnak közös hivatalt létrehozni. Az érpataki önkormányzatnak azonban nem sikerült szerződést kötnie egy településsel sem, ezért a megyei kormányhivatal úgy döntött, hogy Nagykállóval kell közös hivatalt létrehoznia a településnek. Mind a két önkormányzat elkészítette a maga megállapodását, azonban ezek a tervezetek eltérő álláspontokat képviseltek, és így az érdekellentét miatt a két önkormányzat sokáig nem tudott megegyezni.

A sok tárgyalás, egyeztetés és egyezkedés végül meghozta gyümölcsét, június elején mind a két képviselő-testület aláírta a megállapodást a közös hivatalról. „Bízunk a két önkormányzat eredményes együttműködésében - mondta a megállapodással kapcsolatban a 2013. június 11-i sajtótájékoztatón Juhász Zoltán, Nagykálló polgármestere. „A város mindent megtesz, hogy a példás együttműködéssel elégedett legyen a község polgármestere, képviselő-testülete és lakossága, igyekszünk a lehető legtöbbet kihozni a közös polgármesteri hivatali munkából. Az elmúlt időszakban megtett lépésekből úgy érzem, nem lesz akadálya az együttműködésnek."

Orosz Mihály Zoltán, Érpatak polgármestere először is arról szólt, bár megszületett a törvény a közös hivatalok létrehozásáról, azonban kidolgozatlanok maradtak azok a garanciák, amelyek a kistelepülések érdekérvényesítését segítették volna.

„Érpatak a kis lélekszáma ellenére nem akart lemondani a jogairól, ezért nyúlt hosszúra a tárgyalási sorozat. Három olyan terület volt, ahol ragaszkodtunk ahhoz, hogy nekünk is legyen beleszólási jogunk" - magyarázta Érpatak vezetője. „Az egyik ilyen fontos kérdés az volt, hogy az érpataki önkormányzat beleszólhasson a közös jegyző munkáltatói jogaiba. Az ezzel kapcsolatos egyeztetési jogot megkaptuk. Fontos volt számunkra az is, hogy beleszólhassunk a közös polgármesteri hivatal költségvetésébe is, továbbá úgy gondoltuk, hogy a közös polgármesteri hivatal szervezeti és működési szabályzatát is együtt kell elfogadnia a két önkormányzatnak. A kis településünk érdekei miatt ragaszkodtunk ezekhez az álláspontokhoz, amelyeket végül elfogadott a nagykállói önkormányzat. Úgy érzem, egy város és egy kis falu között példaértékű megállapodás született, amelyet a későbbiekben még sok település fog követni."

Dr. Török László, a két település közös jegyzője a következőket mondta a mindennapi munkáról: „Érpatakon az ügyeket két köztisztviselő látja el a továbbiakban. Bízom abban, hogy az állampolgárok nem tapasztalnak majd változást az ügyek intézésében. Remélem, hogy Érpatak fejlődését elősegíti a Nagykállóban felhalmozódott tudás, tapasztalat. A közös jegyzői hatáskörbe tartozó segélyek kiutalását megkezdtük az érpataki lakosok számára.

Forrás: Szabolcs Online

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2022 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu