Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 25.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Nyílik hazánk legnagyobb energetikai kiállítása
Főszerepben a megújuló energia és az energiahatékonyság

Immár ötödik alkalommal nyitja meg kapuit Magyarország legnagyobb energetikai kiállítása, a RENEXPO® Central Europe május 5-én, Budapesten, a Hungexpo Vásárközpontban. Az EU elnökségi rendezvényen számos nemzetközi szakmai konferencia, valamint 11 ország 120 kiállítója várja az érdeklődőket a bioenergia, a napenergia, a geotermia, a szélenergia és az energiahatékony szolgáltatások terén kínált innovatív termékeivel.


A RENEXPO® Central Europe évről-évre nagyobb érdeklődés mellett zajlik. Tavaly már több mint 100 kiállító vett részt a rendezvényen, akiknek 20 százaléka külföldről érkezett. Az energiahatékonyság terén született legújabb technológiákra 3100 látogató volt kíváncsi, míg a konferenciákat közel négyszázan hallgatták meg. A rendezvényre külön kormányzati delegáció érkezett Romániából és Kenyából, de Németország, Japán, Kanada, Spanyolország és Szerbia diplomáciai szinten képviseltette magát.

Idén, Magyarország EU elnöksége idején, a kiállítás tovább nő, és nemzetközi jellege is erősödik: 11 ország 120 kiállítója mutatja be termékeit és szolgáltatásait az érdeklődőknek. Számos résztvevő érkezik a közeli uniós tagállamokból is, így a kiállítás és a kiállítással párhuzamosan megrendezésre kerülő szakmai konferenciák a régió találkozópontjává is válnak. A kiállításon több európai szakmai szövetség által támogatott szakmai konferenciát is rendeznek, többek között biogáz, biomassza, szolár, geotermia, épületenergetika, válságkezelés témában.

A mostani rendezvény az összes megújuló energiaforrás bemutatása mellett, kiemelten kezeli a biogáz, biomassza, geotermia, hulladékkezelés, e-mobilitás témaköröket. Először szerepel a kiállításon és konferenciákon a smart grid és smart metering, valamint a decentralizált energiatermelés és elosztás, mely Magyarországon a régiók felzárkóztatása és a munkahelyteremtés miatt egyre nagyobb jelentőséggel bír. A látogatóknak szóló programok közül a Bioenergia Világ, a Szolár Park és a Geotermia Sziget emelhető ki, de az érdeklődők megismerkedhetnek az e-mobilitás jelenével, kipróbálhatják a legkorszerűbb energiahatékony és környezetkímélő autókat, valamint megtekinthetik lesz az ELMŰ ingyenes elektromos töltőállomását is.

A rendezvényen számos olyan jól ismert hazai megújuló energiával és energiahatékonysággal kapcsolatos szövetség, szervezet is képviselteti magát, mint a Magyar Biogáz Egyesület, az Energiaklub, a Magyar Épületgépészek Szövetsége, a Magyar Elektrotechnikai Egyesület és a Magyar Megújuló Energia Szövetség.

További információ: www.renexpo.hu

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu